Ако слушате ОВЕ народне мудрости осуђени сте на ПРОПАСТ: Ово су 7 балканских бајки за одрасле

0
683
Wrists tied together with rope

Може се без устучавања рећи да су људи са ових простора деценијама били склони “ушушкавању” у одређене општеприхваћене митове.
Сем што ово бајке за одрасле могу да дају привидну слику да је живот лакши и подношљивији ако у њих верујемо, веровање у њих може изазвати и то да постанемо пасивни и успавани и да избегавамо да свој живот узмемо у своје руке.

Ових 7 такозваних народних мудрости у које толико људи верује да их је врло тешко разоткрити, нам наносе много штете и спречавају нас да искористимо своје потенцијале.

1. Има времена

Реалност: Имате мање времена него што мислите. Сада имате мање времена него што сте имали пре сат времена. Планирајте пажљиво, али немојте да предуго одгађате деловање.

Pročitajte i  Хиландарски монаси праве чудотворни лек против рака: Људи широм света долазе по спас ког деле потпуно бесплатно

Мит бр. 2 – Можете да се ослоните на друге

Реалност : Kада се нечим бавите, сами сте. Наравно, свако има пријатеље који се брину и пружају подршку, али на крају крајева, све битно морате да одрадите сами. Други вам могу помоћи својом љубави и пажњом, али немојте очекивати да ће неко одрадити ваш посао

3. Ваше постојање је важно

Реалност: Изађите напоље током ноћи и погледајте око себе, затим погледајте небо. Оно је ту милионима година, а ви тек неколико. За стотину година ће оно још увек бити ту, а вашег имена се вероватно нико неће ни сећати. Због чега и би? Да бисте били важни морате да се јако, јако потрудите, то не долази само од себе.

Pročitajte i  Научници УПОЗОРАВАЈУ - Ово су НОВА 4 симптома короне! Појављују се ПРЕ температуре и кашља

4. Ставите друге испред себе

Реалност: Многи људи упадају у замку „доброте“. Стално се труде да буду добри и да удовоље другима. Немојте да се заваравате, ако желите да будете срећни мораћете више да бринуте о себи, него о било коме другом.

5. Избегавајте конфликте

Реалност: Kонфликти су свуда око нас, а права истина је да они не могу да се избегну. Умјесто да их избегавате, научите се да се цивилизовано носите са њима. Људи који се заузимају за себе ће истрајати, а они које избегавају и игноришу проблеме, само стварају још више проблема.

6. За успех је потребна срећа

Реалност: У овај мит верују углавном лењи људи. Успешност, без обзира шта она за вас значила, захтева планирање, обавезивање и много посла. Наравно да су многе ствари изван наше контроле, али животи успешних људи су такође били пуни непредвидивих околности и оних на које се није могло утицати, међутим они су очигледно знали да се носе с оним на које су могли да утичу.

Pročitajte i  Сусрет Владете Јеротића и Црњанског - Двојица великана разговарали су о ЖЕНАМА, а писац је имао посебно УПОЗОРЕЊЕ за чувеног доктора

7. Kо зна зашто је то добро

Реалност: Не препуштајте ствари случају тако олако. Ако не знате због чега је нешто “можда добро”, онда не знате ни због чега то нешто “можда и није добро”; иако неки случајни губитци могу да имају своје предности, исто тако могу да носе и велике последице. Проверите све чињенице пре него што слегнете раменима.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име