Добро запамтите њене речи: Ево шта има да вам поручи једна бака без деце

0
483

Једна бака се пожалила на свој живот без деце и како је тужно када се остари и остане се сам. Спремите се на јаке емоције које ће вас снаћи.

старица без деце

“Јављам вам се тужна и схрвана, због никада прежаљене жеље да имам дете. Али га немам. Чекала сам предуго”, тим је речима започела своју причу госпођа у годинама у којима рађање више не долази у обзир, госпођа која је половину свог живота знала да никада неће имати дете, а другу половину жалила за тиме. И зато нашим читатељкама има штошта да поручи:

“Цуре моје драге – немојте себи допустити да и вама буде касно. Данас барем имате толико могућности да на свет донесете дете, своје дете, дете које ћете волети више од ичега на овом свету и дете које ће вам, када остарите, моћи да буде при руци…
Моја прича почела је давно, на прагу сам 65. Живим сама с моја два пса. Некада је то био мој животни сан којег сам живела као самостална жена која је у оно време била једна од ретких која се усудила да живи животом неспутане девојке којој је једина жеља била да има какву такву каријеру, да путује светом, проводи се.

Pročitajte i  Узео је своју жену и одвео ДРУГОМЕ - Наша прича о ВИТЕЗУ због које нећете моћи да задржите сузе

старица без деце

Да живи пуним плућима без икаквих ланаца који би ме спутавали и држали на месту. Али да сам у тим годинама имала ово знање које имам данас, одавно бих променила своје животне снове. Јер човек учи док је жив, а зна се да је старост ипак мало искуснија од младости. Пишем вам ово себично и уплашено са сломљеном ногом и никога око мене да ми помогне. Јер сам била себична. Јер сам одувек мислила да ми не требају деца – зашто бих се рвала с клинцима када могу да живим живот испуњен пријатељима, а посебну љубав да добијам од својих кућних љубимаца.

Али све је то лепо док можете, а када више не можете, када вам се пријатељи раселе по свету – свако своме оде, када вам је родбина још старија од вас, када немате никога тко би вам прискочио у помоћ. Никога да се побрине за вас и та два чупава клупка љубави која једноставно не могу да живе сами. А с бабом од 65 и сломљеном ногом тешко да ико може да се усрећи.

Pročitajte i  Будимо мудри као змије и безазлени као голубови- беседа патријарха Павла која нам помаже да опстанемо и у најтежим тренуцима

794043_starica-baka-stara-zena_ls-s

А када је младост почела да се гаси, када је моја дугогодишња љубав схватила да нам ипак фали тај потребан зачин нашем животу, тај залог наше срећније старости – моје тело више није било спремно за тако нешто. И онда је прво отишао муж, пријатељи се поженили и пронашли нову мотивацију свог живота, а ја сам мало по мало остала – сама.Моји пси и сви моји четвероножни љубимци које сам кроз живот имала – сви су они савршено могли да замене љубав која ми је недостајала, али – цуре моје драге – када баба сломи ногу неће вам пас бити тај који ће вам скувати ручак, опрати веш, додати чај и одвести вас код доктора. Пас ће вас и даље гледати с обожавањем, бит ће вам утеха, али пас, знајте, треба вас, а ви требате некога ко ће сада бринути и о себи и о псима…

Pročitajte i  Савети духовника: Овако ћеш унети срећу и лепоту у свој дом

старица без деце

Можда ћу сада, оваква стара и с децом неискусна, звучати превише себично, али једном кад остарите тек онда до краја схватите колико вам је потребно да имате своје дете. Ко ће најбоље бринути о вама када остарите ако не неко ваш и неко још увек довољно млад, полетан и снажан да вам заиста може бити при руци. Знам, свакаквих има прича и судбина, и знам, верујте знам да сам себи сама највише крива – не жалите ме, не желим ништа од тога, само оне цуре које још увек гањају каријеру и верују медијима да је најбоље рађати што касније – ма да ме једна од њих барем послуша пре него што буде касно.

Сетите се старе бабе са сломљеном ногом и два стара пса жељна шетње – и зато не дајте да саме себе, ако је икако могуће, тако зезнете”

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име