Бакин рецепт за домаће слатко од трешања: Нећете испуштати чинију!

0
1692
Фото: Код баке у гостима

Уз кафу најбоље се слаже слатко од трешања из домаће радиности.

Потребно је:

800г очишћених трешања
1 кг шећера
1 лимун
2 ванилин шећера
250 мл воде

Припрема:
Шећер ставити у шерпу, па сипати воду. Ушпиновати, па додати очишћене трешње. Kувати на лаганој ватри око 2 сата. При крају додати сечен лимун и ванилин шећер. Скинути пену. Kад трешње буду стакласте и сируп се згусне као мед склонити са шпорета и покрити мокром крпом. Охлађено слатко сипати у стаклене тегле и добро затворити. Уживајте у божанственом укусу.

Pročitajte i  НА ЦРВЕНО СЛОВО МНОГИ НЕ УКЉУЧУЈУ НИ МАШИНУ! Владика Григорије разрешио дилему: Ево да ли треба радити на велике празнике

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име