Sastojci: 3 jaja, čaša šećera, čaša ulja, 2 čaše brašna, čaša jogurta, 1 prašak za pecivo, 1 kg oljuštenih i iseckanih kajsija, 2-3 kašike griza, šećer u prahu za posipanje.

Priprema: Isečene kajsije prodinstajte na malo ulja da omekšaju, zajedno sa grizom i malo šećera. Umutite jaja, šećer, ulje, brašno, prašak za pecivo i jogurt u homogenu smesu.

Pročitajte i  Maline u čokoladi: Neodoljive domaće praline koje ćete obožavati

Dve trećine smese izlijte u podmazan pleh i pecite dok se ne uhvati korica. Izvadite iz rerne, prekrijte kajsijama, a zatim i ostatkom testa. Pecite još oko 30-40 minuta, pa pečenu lenju pitu pospite šećerom u prahu.

Uživajte!

Izvor: Stil

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime