Састојци: 3 јаја, чаша шећера, чаша уља, 2 чаше брашна, чаша јогурта, 1 прашак за пециво, 1 кг ољуштених и исецканих кајсија, 2-3 кашике гриза, шећер у праху за посипање.

Припрема: Исечене кајсије продинстајте на мало уља да омекшају, заједно са гризом и мало шећера. Умутите јаја, шећер, уље, брашно, прашак за пециво и јогурт у хомогену смесу.

Pročitajte i  Прави се за САМО САТ И ПО времена: Најукуснији џем од смокви пун је витамина и минерала

Две трећине смесе излијте у подмазан плех и пеците док се не ухвати корица. Извадите из рерне, прекријте кајсијама, а затим и остатком теста. Пеците још око 30-40 минута, па печену лењу питу поспите шећером у праху.

Уживајте!

Извор: Стил

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име