Бакине посне кифлице са орасима: Мирисне и меке, прави зимски ужитак за посне дане (ВИДЕО)

0
1066
Фото; Јутјуб принтскрин/ Jelajelena Petrovic

Састојци: 300-400 грама брашна, 200 милилитара млаке воде, 100 г маргарина са собне температуре, 1 кашичица шећера, мало соли, коцкица квасца, 200 г млевених ораха, шећера по жељи за мешање са орасима, 1 кашика уља.
Припрема: Квасац растворити у мало млаке воде са кашичицом шећера, па помешати са претходно сједињеним уљем, брашном, сољу и остатком воде. Умесити мекше тесто. Оставити да одстоји 15 минута, па развити танко и премазати омекшалим маргарином. Увијте у ролат па оставити да стоји још 15 минута.

Фото; Јутјуб принтскрин/ Jelajelena Petrovic

Поново развити, мало премазати маргарином и преклопити као књигу. Развити тесто на пола центиметра дебљине, опет мало премазати и пресећи на пола, па сећи троуглове.
Орахе зашећерити (можете да додате и једну рендану јабуку и мало цимета у тај фил), па стављати по кашичицу фила у сваки троугао. Увити кифлице, ређати у плех обложен папиром за печење, па опет оставит да одстоји 10-15 минута. Сваку кифлицу премазати остатком растопљеног маргарина и пећи на 200 степени 20 минута.
Док су још вруће, уваљајте у прах шећер по жељи, мада су веома укусне и без тога. Уживајте!
Pročitajte i  Брза и лака посна предјела: 8 изврсних рецепата којима ће ваши гости бити одушевљени

(Kodbakeugostima.blogspot.rs)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име