Mrak baklava: Raspametiće vas kombinacija mlevenih oraha, keksa i čokolade

Baklava spada u omiljene poslastice kod nas. Iako u osnovni recept ovog slatkiša idu samo mleveni orasi i sirup, ovu kombinaciju možete osvežiti dodavanjem raznih dodataka, među kojima su keks i čokolada na prvom mestu!Evo jednog drugačijeg recepta za baklavu:
Sastojci: 300g mlevenih oraha, 150g mlevenog keksa, 150g čokolade, 6 kašika griza, 150ml ulja, 5 kašika šećera, oko 150 ml vode, 12 kora za baklavu
Sirup: 700 ml vode, 600g šećera
Još: ulje i voda za premazivanje kora (zajedno 100ml)
Uputstvo: Prvo pravimo sirup jer on mora biti hladan. Stavimo šećer i vodu da prokuvaju i kuvaju oko 15 minuta, da se dobije fini gusti sirup kojim ćemo baklavu zalivati. Ostavimo da se skroz ohladi pa onda pripremamo baklavu za pečenje.

Pročitajte i  Iskoristite jedinstvenu priliku: Zakupite lokal na beogradskim pijacama!
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->