Баклава раванија: Брзинска сочна посластица без кора

Састојци: 2 јаја, 12 кашика шећера, 12 кашика уља, 12 кашика млека, 12 кашика гриза, 12 кашика брашна, пола кесице прашка за пециво, сецкани ораси и суво грожђе за посипање.
За шербет: 300 г шећера и мало воде.

Припрема: Све састојке оумутити у једноличну смесу, сипати у подмазан плех и одозго ставити мало сувог грожђа и сецканих ораха. Пећи на 180 степени око 20 минута.
Када се испече, охладити и сећи на коцкице. Шећер ушпиновати са мало воде и прелити исечен колач. Оставити да се добро охлади у фрижидеру, најбоље преко ноћи.
bonapeti.rs

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...