BANATSKI ĆUŠPAJZ: Gurmansko jelo koje leči duh i telo

U narodu postoji verovanje da ćušpajz leči duh i telo i da pročišćava organizam. Ovo jelo zadovoljava sve potrebe oslabljenog organizma, a topla tečnost iz ćušpajza otklanja viruse i bakterije, dok vitamini i minerali jačaju imunitet.

Za ćušpajz vam je potrebno:

  • pola kašike ulja
  • glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • veza peršuna
  • 200 g graška
  •  200 g boranije
  • krompir
  • pola kašike brašna
  • pola kašike paprike
  • kašika suvog biljnog začina
  • malo bibera
  • 1 dl kuvanog paradajza

Priprema: 
Sitno iseckajte crni luk i izdinstajte ga na ulju, zatim dodajte usitnjene šargarepu i krompir, ubacite boraniju i grašak, pa nalijte malo vode i sipajte sok od paradajza. Kad sve povrće bude kuvano, napravite zapršku od ulja, brašna i začinske paprike, prelijte varivo, pospite sitno iseckanim peršunom i začinite.

klasican_kuvani_grasak_n

PROČITAJTE JOŠ: POSNE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA NA HILANDARSKI NAČIN: Originalno jelo koje može upotpuniti vašu slavsku trpezu

PROČITAJTE JOŠ: PITA OD SPANAĆA I KROMPIRA: Lagano jelo koje može biti posno

PROČITAJTE JOŠ: KAMILICA, BILJKA SA SNAŽNIM UMIRUJUĆIM DEJSTVOM: Opušta nerve, smiruje stomak, kosi daje sjaj, a koži mekoću

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...