Банатско етно село Тигањица: Парче раја на свега 60 километара од Београда

0
654

Бајковито етно село Тигањица изграђено у банатском духу налази се у непосредној близини Зрењанина, а само 60 километара од центра престонице. Својим духом и шармом мами госте који на овом месту проводе незаборавне тренутке.

Извор фотографије: Опанак – Етно село Тигањица

Етно село Тигањица се састоји од неколико целина. Гостима су на располагању куће са преноћиштем, ресторан, мини зоо врт, парк за децу, као и комплетни додатни садржај за опуштање и релаксацију.

Комплекс је саграђен у старом банатском стилу који је препознатљив по парковима, разнобојним лејама, банатској ветрењачи и етно мотивима који се могу уочити на сваком кораку.

Извор фотографије: Опанак – Етно село Тигањица

Свака кућа је украшена етно симболима који на најлепши начин осликавају дух прошлости.

Поред кућа за изнајмљивање, гостима је на располагању ресторан „Трофеј“ у коме могу уживати у традиционалним војвођански јелима спремљених по старим рецептима наших бака.

Извор фотографије: Опанак – Ресторан “Трофеј”

Гастрономи ће овде испробати ловачке специјалитете, јела припремљена испод сача, роштиљ, мекани топли хлеб и укусне слатке ђаконије.

Ресторан „Трофеј“ је прави избор за прославу венчања, пунолетства, рођендана и свих врста прослава и весеља.

Етно село Тигањица представља идеално место за одмор за породице са децом, али и за све оне који желе да бар на кратко побегну од градске гужве.

Извор фотографије: Опанак – Паркић за децу

Посебна атракција овог етно села је мини золошки врт који мами уздахе најмлађих посетилаца. Малишани могу мазити и видети разне животиње попут петлова, кокошки, коња, ноја, ламе, коза и паткица.

Извор фотографије: Опанак – Мини зоо врт

У непосредној близини етно села налази се и специјални резерват природе „Царска бара“ природни комплекс бара,шума, ливада, степа и слатиснких екосистема у коме се налази разноврсни и богати живи свет.

Једно је сигурно, уколико желите добар провод и незаборавне тренутке, етно села Тигањица је прави избор.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име