Bašta fest: Za sve ljubitelje filma, dobre muzike, ludih žurki i nesvakidašnje prirode Zlatiborskog okruga

0
938

Bašta fest – internacionalni festival kratkog igranog filma održaće se po četvrti put i to od 29. juna do 02. jula.

bašta fest

Ovaj već tradicionalni festival održava se u Bajinoj Bašti, na otvorenom. Ulaz je besplatan, pa svake godine za rezultat ima mnogobrojnu publiku.

Bašta fest je od izuzetnog značaja za decentralizaciju kulture, s obzirom na to da je usmerio raznolik filmski, muzički, prateći i edukativni program na Zlatiborski okrug u kom je Bajina Bašta smeštena. Najveći uspeh festivala jeste činjenica da je tokom protekle tri godine postao uzbudljiva tačka sretanja na mapama studenata i mladih filmskih profesionalaca iz regiona, ali i čitavog sveta, prenosi dnevni list Danas.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Program ima kako takmičarski, internacionalni, tako i edukativni i muzički program, a organizovani su i izleti za posetioce, prenosi dnevni list Danas.

bašta fest

Ovogodišnji selektor festivala je filmski reditelj iz Srbije, Nikola Ljuca, čiji je debitantski film Vlažnost zatvorio prošlogodišnji Bašta fest. Selektor je, u saradnji sa umetničkom direktorkom Šuša Majom, izabrao 25 filmova iz 18 zemalja, od toga 7 domaćih koji će se takmičiti za nagradu žirija.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

U okviru revijalnog programa, četvrti Bašta fest otvara kratki igrani film Maleš, reditelja Ivana Bakrača i po scenariju Baneta Jevtića, u kom glavne uloge igraju Sonja Vukićević, Hristina Popović, Dragana Šarić (Bebi Dol) i Maja Šuša.

Festival će zatvoriti ostvarenje Igla ispod praga reditelja Ivana Marinovića – koje je crnogorski kandidat za Oskara.

Edukativni program Bašta festa sastoji se od likovne i filmske radionice, a ove godine će se, po prvi put, održati Kritični kamp, radionica filmske kritike namenjena srednjoškolcima iz cele Srbije.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Pored edukativnog, organizovan je i dnevni program koji uključuje izlete za posetioce i bolje upoznavanje sa Drinom, planinom Tarom i jezerima Perućac i Zaovine.

bašta fest

Pored glavnog i edukativnog programa Bašta fest svako veče organizuje i bogat muzički program. Ove godine na muzičkoj bini Bašta festa nastupaju bend Repetitor, zatim Wikluh Sky, Flip i Sergej Trifunović za DJ pultom.

Više informacija o svim programima Bašta festa možete naći na zvaničnom sajtu www.bastafest.com.

 

Izvor: Danas.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име