Савршена бела крем пита: Проверен старински рецепт за најбољу посластицу

0
549
Фото: Јутјуб/принтскрин

Састојци за коре:

400 г глатког брашна
150 г маслаца или маргарина
1 јаје
150 г шећера у праху
15 г прашка за пециво
60 мл киселе павлаке

За крем:

600 мл млека
90 г глатког брашна
250 г шећера у праху
2 врећице ванилин шећера
250 г маслаца или маргарина

За украшавање:

100 г беле чоколаде

Припрема:

У велику посуду сипати брашно, прашак за пециво, убацити шећер у праху и исецкам маслац или маргарин. Разбити јаје и умутити га, па убацити у посуду. На крају још додати павлаку па рукама замесити глатко тесто.

Pročitajte i  Сиротињско јело које је Гага Николић ОБОЖАВАО: Правио га је сам и увек јео уз пиво

Од теста формирати куглу, замотати у прозирну фолију и ставити у фрижидер на пола сата.

Након пола сата измерити тесто и поделити на 3 једнака дела. Од папира за печење искројити калуп у којем ће се разваљати коре. Ставити трећину теста на средину папирног калупа и опрезно оклагијом развити танку кору до свих ивица.

На исти начин развити и друге две коре. Kоре се пеку на преврнутом плеху у загрејаној рерни на 170 степени 10 минута. Kоре треба да остану светле.

Док се коре хладе, направити крем. У посуди помешати брашно са шећером у праху и ванилин шећером и додати 20 кашика млека. Све добро измешати да смеса нема грудвица. Остатак млека ставити да се загрева и кад проври склонити са стране. Затим у млеко сипати смесу брашно, промешати и вратити на ватру.

Pročitajte i  Нестварна лепота! Плутајућа острва на СКРИВЕНОМ МЕСТУ у Србији остављају БЕЗ ДАХА (ФОТО)

Цело време мешати крем и кувати док се не згусне. Kад се скува покрити прозирном фолијом да се не створи корица или мешати с времена на време док се хлади. Затим у посуди за миксање умутити маргарин или маслац собне температуре. Додавати му по три до четири кашике охлађеног крема и сваки пут крем добро умутити миксером.

Pročitajte i  Витаминска БОМБА без конзерванса: Мешавшина зачина која ЈАЧА ИМУНИТЕТ и опоравља цео организам!

Kрему поделити на 2 једнака дела. На подлогу врло опрезно ставити прву кору и премазати првом половином крема. Прекрити другом кором, лагано притиснути прстима, преко коре нанети другу половину крема и добро изравнати. Прекрити преосталом кором и опет опрезно притиснути прстима па је оптеретити с горње стране да се коре боље споје с кремом. Оставити преко ноћи у фрижидеру да се добро охлади.

Сутрадан на пари отопити белу чоколаду и њом украсити охлађену питу. Вратити у фрижидер да се чоколада стврдне на сат времена. Уживајте!

Стил.Курир

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име