MAGIJSKA MOĆ BELOG LUKA: Narodni lek za sve bolesti

0
5134

Beli luk je jedinstvena biljka u našem narodu kojoj se pridaje ogromna važnost i u koju se ima tako nepokolebljivo poverenje. Vera u moć belog luka toliko je jaka, da ona ne samo što se koristila kao preventiva od zaraza i drugih bolesti, već i kao magijsko zaštitno sredstvo protiv zlih duhova, veštica, vampira, crne magije i drugih nevidljivih opasnih sila. Ta vera u lekovitu zaštitu i magijsku moć belog luka toliko je jaka da ni dan danas nema seoske kuće u kojoj se ne sadi beli luk. On je bio obavezan sastojak u ishrani, pogotovo u vreme dugotrajnih postova. Kao preventivno i obavezno sredstvo uzimao se u vreme raznih epidemija tifusa, kolere, kuge, dizenterije i gripa i to svakodnevno.

Kada je majka spremala sina za vojsku ili ćerku puštala medju omladinu, uvek se tu negde u odelu ili oko tela krilo malo belog luka kao amajlija. Čak i danas ima ljudi koji neće krenuti na put bez nekog čena belog luka.

Međutim, da narodna verovanja u isceliteljsku moć ovog prirodnog leka nisu tek puka verovanja govori to da se svetski naučnici pokazuju sve više interesovanja za beli luk, a poslednjih godina on se u znatnoj meri upotrebljava kako u prirodnoj, tako i u naučnoj medicini za lečenje znatnog broja vrlo raznovrsnih bolesti.

Evo za šta se sve beli luk koristi u narodnoj medicini:

  • Lečenje disajnih organa

Sitno iseckajte dva režnja belog luka stavite ih u decilitar vruće vode i ostavite da odstoji nekoliko minuta i potom pijte poput čaja. Na ovaj nači ćete pročistiti disajne puteve i izboriti se sa upornim kašljem.

  • Lečenje obolelog srca i krvnih sudova

Beli luk efiksno deluje na smanjenje povišenog krvnog pritiska zbog svoje sposobnosti da opusti glatke mišiće krvnih sudova i tako ih proširi. Može se uzimati i kao svež i kao skuvan.

  • Lečenje organa za varenje

Vraća apetiti i čisti crevnu floru tako što se beli luk sitno nasecka i pomeša sa čašom jogurta i na prazan stomak, ujutru, popije.

  • Upotrebljava se protiv ćelavosti

Beli luk oporavlja koren vlasi, pa ako ste počeli da gubite kosu ili želite da ojačate koren kose nekoliko puta nedeljno istrljajte teme uljem od ove biljke ili samim belim lukom i pustite da deluje barem deset minuta

  • Kod virusnih infekcija na usnama

Režanj belog luka stavite na herpes i držite direktno na bolnom mestu oko deset minuta. Za efikasne rezultate postupak ponovite pet puta u toku dana.

beli-luk kao amajlija

venac od belog luka kao amajlija

POGLEDAJTE JOŠ: KUPUS KAO NARODNI LEK: Povrće koje ima čudotvorna svojstva i leči mnoge bolesti i stanja organizma

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име