Београдске пијаце: Проглашени шампиони безготовинских трансакција за април

0
364

Априлским шампионима безготовинског плаћања на београдским пијацама уручене су награде у оквиру Пилот пројекта „Дигитализација београдских пијаца“. Прво место освојио је закупац са пијаце „Ђерам“ са 507 остварених трансакција. Друго место припало је закупцу са пијаце „Палилула“ који је реализовао 240 трансакција. Треће и четврто место освојили су закупци са пијаце „Каленић“ са 220, односно 149 трансакција. Пето место припало је закупцу са пијаце „Ђерам“ који је реализовао 141 трансакцију.

Од новембра 2021. године од када је кренуло наградно такмичење, па до данас, реализовано је око 10 000  безготовинских трансакција на 51 ПОС терминалу на три београдске пијаце „Каленић“, „Ђерам“ и „Палилула“.

Број реализованих безготовинских трансакција добар је показатељ колико је купцима значајано увођење оваквог вида плаћања. Купци са београдских пијаца наводе да им је увођење могућности безготовинског плаћања  олакшало куповину, јер не морају да траже банкомате или чекају да уситне новац, док продавци истичу да је плаћање картицом омогућило да привуку нове муштерије, које сада радо плаћају картицом или мобилним телефоном.

Пилот пројекат „Дигитализација београдских пијаца“  покренула је Привредна комора Србије, а иницирала компанија Mastercard. Овај пројекат се реализује уз подршку ЈКП „Градске пијаце“, компанија Payten, Chipcard и Banca Intesa.

Сваког месеца  до краја октобра ове године,  пет трговаца који остваре највећи број безготовинских плаћања  освајају новчану награду у износу од 12.000 динара захваљујући компанијама Mastercard и Chipcard.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име