Beogradske pijace: Proglašeni šampioni bezgotovinskih transakcija za april

0
163

Aprilskim šampionima bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama uručene su nagrade u okviru Pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“. Prvo mesto osvojio je zakupac sa pijace „Đeram“ sa 507 ostvarenih transakcija. Drugo mesto pripalo je zakupcu sa pijace „Palilula“ koji je realizovao 240 transakcija. Treće i četvrto mesto osvojili su zakupci sa pijace „Kalenić“ sa 220, odnosno 149 transakcija. Peto mesto pripalo je zakupcu sa pijace „Đeram“ koji je realizovao 141 transakciju.

Od novembra 2021. godine od kada je krenulo nagradno takmičenje, pa do danas, realizovano je oko 10 000  bezgotovinskih transakcija na 51 POS terminalu na tri beogradske pijace „Kalenić“, „Đeram“ i „Palilula“.

Broj realizovanih bezgotovinskih transakcija dobar je pokazatelj koliko je kupcima značajano uvođenje ovakvog vida plaćanja. Kupci sa beogradskih pijaca navode da im je uvođenje mogućnosti bezgotovinskog plaćanja  olakšalo kupovinu, jer ne moraju da traže bankomate ili čekaju da usitne novac, dok prodavci ističu da je plaćanje karticom omogućilo da privuku nove mušterije, koje sada rado plaćaju karticom ili mobilnim telefonom.

Pilot projekat „Digitalizacija beogradskih pijaca“  pokrenula je Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard. Ovaj projekat se realizuje uz podršku JKP „Gradske pijace“, kompanija Payten, Chipcard i Banca Intesa.

Svakog meseca  do kraja oktobra ove godine,  pet trgovaca koji ostvare najveći broj bezgotovinskih plaćanja  osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 12.000 dinara zahvaljujući kompanijama Mastercard i Chipcard.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime