Београдске пијаце: Уручене награде шампионима безготовинских трансакција за јул

0
195

Јулским шампионима безготовинског плаћања на београдским пијацама уручене су награде у оквиру Пилот пројекта „Дигитализација београдских пијаца“. Прво место освојио је закупац са пијаце „Палилула“ са 543  остварене трансакције. Друго, треће и четврто место припало је закупцима са пијаце „Каленић“ који су  реализовали 44, односно 40 и 38 трансакција. Пето место освојио је закупац са пијаце „Ђерам“ са 32 трансакције .

Pročitajte i  Тајна скривена у песми "Не ломите ми багрење": Сви мисле да је о Косову, али њено значење је дубље

Од новембра 2021. године од када је кренуло наградно такмичење, па до данас, реализовано је око 11 700  безготовинских трансакција на 51 ПОС терминалу на три београдске пијаце „Каленић“, „Ђерам“ и „Палилула“.

Број реализованих безготовинских трансакција добар је показатељ колико је купцима значајано увођење оваквог вида плаћања. Купци са београдских пијаца наводе да им је увођење могућности безготовинског плаћања  олакшало куповину, јер не морају да траже банкомате или чекају да уситне новац, док продавци истичу да је плаћање картицом омогућило да привуку нове муштерије, које сада радо плаћају картицом или мобилним телефоном.

Pročitajte i  "Отац се више забринуо за мене када сам кренуо у цркву него кад сам био на хероину" Исповест Николе Пејаковића о борби са дрогом: У ВЕРИ НАШАО СПАС

Пилот пројекат „Дигитализација београдских пијаца“  покренула је Привредна комора Србије, а иницирала компанија Mastercard. Овај пројекат се реализује уз подршку ЈКП „Градске пијаце“, компанија Payten, Chipcard и Banca Intesa.

Сваког месеца  до краја октобра ове године,  пет трговаца који остваре највећи број безготовинских плаћања  освајају новчану награду у износу од 12.000 динара захваљујући компанијама Mastercard и Chipcard.

Pročitajte i  Село у Србији јединствено у целом свету: Прича о најнеобичнијем месту од камена на Старој планини, које је одолело вековима

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име