Како је једна репортерка BBC-ја описала београдске сплавове

0
884

Заиста ми их имамо много и ноћи живот који се претаче у рано јутарњи је нешто што свако од нас треба да проба и проживи бар једно у животу на београдском сплаву.

београдски сплавови

Они су свакако занимљиви странцима који пристижу са свих страна и много већину своји дана проводе управо на овом реону београда. А ево како је један новинарка објаснила шта је сплав и како га је доживела:”Реч ‘сплав’ данас у Србији изазива различите реакције. Многи о њима мисле као о месту за уживање у вечери и забави са пријатељима, док други повезују ту реч са ноћним клубовима, а за неке има и негативну конотацију нарочито када је реч о местима која пуштају турбо- фолк музику. Београд је веома срећан што се налази на две реке”

Pročitajte i  Да вам мушкатле бујају до јесени: Савршени трикови за најлепшу башту

београдски сплавови

“Дуж обала Саве и Дунава налази се око 300 сплавова – ресторана, барова и ноћних клубова – од којих су неки отворени током целе године, док многи раде искључиво за време лета. Са друге стране, прекопута тренди Бетон хале, јато плутајућих ноћних клубова вози посетиоце као око света. Ноћни живот у главном граду Србије слови за најбољи на Балкану, а ови сплавови чине да свако вече делује као петак. ‘Реке су наше море’ рекао ми је дугогодишњи становник Београда, Илија Дуни. Објаснио ми је да локалци, било да су посетиоци клубове или то нису, долазе на реку да би избегли летње жеге. Тог дана када сам ја стигла температура је достигла 35 степен. Била сам јако срећна што сам на води”.

Pročitajte i  Др Кон ОТКРИО: Ако радите ОВО казниће вас са 150.000 динара - Правила која НЕ СМЕТЕ прекршити и након укидања ванредног стања
београдски сплавови
Фото:београд травел

Репортерка је изјавила да када је закорачила на сплав више на копно није стајала

Noizz.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име