BESPLATNA BANJA ZA 12 OOO PENZONERA: Svi čije su penzije ispod 23.463 dinara imaju pravo da konkurišu

0
774

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije pozvao je penzionere da se u roku od 13 dana jave za odlazak na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 25 banja.

niska banja

Pravo da se jave na konkurs imaju penzioneri iz kategorije zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika čije su penzije za februar 2016. godine manje od 23.463 dinara, koji nemaju druga lična primanja i nisu koristili besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

U besplatnu rehabilitaciju uključeni su troškovi prevoza, a Fond će snositi troškove za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad.

Za društveni standard penzionera Fond PIO je u 2016. godini obezbedio 360,96 miliona dinara, što je 0,1 odsto prihoda ostvarenih od doprinosa, a najveći deo 93,3 odsto, namenjen je za besplatnu rehabilitaciju u banjama.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Procene su da će na rehabilitaciju otići oko 12.000 penzionera.

Kurir

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име