Безбедна куповина: ЈКП Градске пијаце спроводе све прописане мере против ширења короне, а грађани и продавци их поштују

0
684

Од момента када су кренуле да се уводе и спроводе прве мере у Србији у циљу превенције и заштите од корона вируса, ЈКП “Градске пијаце” бринуло је о својим купцима и продавцима, као и о њиховој безбедности, наводе у овом градском предузећу.

ЈКП “Градске пијаце” од почетка епидемије спроводи све прописане мере против ширења корона вируса, како би својим купцима обезбедило сигурну и безбедну куповину омиљених намирница са београдских пијаца, а са друге стране и продавцима обезбедило да своје производе излажу, продају и на тај начин не прекидају континуитет у послу и раду са купцима.

Pročitajte i  BigPizza од сада доступна на Mister D апликацији

Сви пијачни платои, пијачна опрема и млечне хале, свакодневно се чисте средствима за дезинфекцију. Сви затворени простори у склопу пијаца се редовно проветравају. На пијачним тезгама су постављене посебне заштитне провидне преграде, којима се омогућава да све буде прегледно, а пре свега се омогућава одржавање физичке дистанце и заштита купаца и продаваца.

Сва обавештења о мерама ради спречавања даљег ширења вируса корона су постављена на видна места на свим пијацама.

На свим улазима у затворене пијаце, као што су пијаце “Палилула” и ТЦ “Нови Београд”, као и на улазима у све млечне хале на свим пијацама које су у систему ЈКП “Градске пијаце”, постављене су дезобаријере, на видним местима су постављена посебна обавештења о обавезном ношењу маски, одржавању прописане физичке дистанце, као и о максимално дозвољеном броју људи који може истовремено боравити у простору (1 особа на 4 м2), укључујући и продавце.

Pročitajte i  Оригинални амерички хот дог из Hot Dog & Pizza Factory на Mister D апликацији

Исто тако, наведена обавештења су постављена на свим локалима који се налазе на пијацама у оквиру система ЈКП “Градске пијаце”.

На затвореним пијацама “Палилула” и ТЦ “Нови Београд” постављене су илустрације са Планом мера заштите у затвореним пијацама током епидемије вируса ЦОВИД 19.

Сви закупци на пијацама су у обавези да носе маске. У складу са Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање болести COVID 19, ЈКП “Градске пијаце” донело је Одлуке о именовању лица одговорних за поштовање мера ношења личне заштитне маске (Корона редари) за све пијаце. Редари контролишу фреквенцију људи и подсећају посетиоце пијаца да носе маске и одржавају прописану физичку дистанцу.

Pročitajte i  Имате савршену пословну идеју? Представљамо вам  девет корака које морате предузети да бисте је претворили у стварност

Понуда на београдским пијацама, које послују у саставу Јавног комуналног предузећа “Градске пијаце”, стандардно је богата и разноврсна. На тезгама у ово доба године могу се видети сви плодови јесени.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име