Иако је завршила само 4 разреда основне школе, Рада је прочитала све књиге из библиотеке у Осечини: Током недеље прочита и по ТРИ књиге

0
474

У селу Царина код Осечине са породицом живи 61-годишња Рада Ђокић, највреднији читалац Народне библиотеке у Осечини, издвојеног одељења у Пецкој. Чланску карту има већ четири деценије, воли подједнако и наше и стране писце, а током недеље у просеку прочита три књиге.

Својевремено је завршила само четири разреда основне школе. Мислила је да ће постати просветни радник, али се рано удала, изродила децу и остала на селу, где као домаћица обавља све сеоске послове.

Pročitajte i  Др Кон ОТКРИО: Ако радите ОВО казниће вас са 150.000 динара - Правила која НЕ СМЕТЕ прекршити и након укидања ванредног стања

У слободно време за своју душу ужива у писаној речи и успела је да прочита све интересантно што библиотека у Осечини нуди читаоцима, јер ова установа у књижном фонду има око 10.000 наслова.

Жао јој је што нема новца да купује књиге и ствара своју збирку, али настојаће да јој читање и надаље остане хоби и лек за душу, истиче ова необична жена.

Pročitajte i  ЦВЕТ НАСТАО ОД ЕВИНИХ СУЗА: Ђурђевак чува срце и доноси љубав и срећу

ПОЛИТИКА

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име