Бициклистичка трка “Кроз Србију” симболично ће кренути из Мионице, одакле је Војвода Мишић повео војску у Колубарску битку

0
1264

Званичан старт 58. бициклистичке трке “Кроз Србију” је из Мионице 8. јуна када ће се возити три круга у укупној дужини од 159 километара. Следећег дана, стартује се из Бање Врујци када екипе чека рута преко Тополе све до Пожаревца у дужини од 157 километара. А сам финиш је у Београду 10. јуна.
До сада су пријављене 24 екипе из 18 европских земаља које ће возити три етапе у укупној дужини од 450 километара.

– Самим тим што се 58. међународна бициклистичка трка “Кроз Србију” одржава у години јубилеја, 100 година од краја Првог светског рата стаза је углавном конципирана тако да обележимо сва места одакле је кренуло ослобађање Србије- истакао је Бранко Бановић председник Бициклистичког савеза Србије, напоменувши да управо зато трка креће из Мионице, одакле је војвода Живојин Мишић са војском кренуо у Колубарску битку.

Мионички крај има одличан рељеф, прелепе пределе и туристичке потенцијале погодне за развој бициклизма који ће овим догађајем доћи до изражаја. Циљ надлежних у општини је да ово место постане варош бициклизма.

Мионица

Поводом трке, председник општине Мионица Бобан Јанковић изјавио је: „Мионица има част да буде почетна тачка најстарије бициклистичке трке на Балкану. У сусрет бициклистичкој трци „Кроз Србију“ која представља један од најмасовнијих спортских догађаја у Србији, свакодневно се припремамо како би били што бољи домаћин и представили своје потенцијале у најбољем светлу.“

Јанковић је истакао да је ово одлична прилика да се овај спорт афирмише међу мионичком децом:
-Низом акција које ће трајати у наредна два месеца у вртићима и основним школама на територији наше општине промовисаћемо овај спорт кроз бројне радионице уз подршку Бициклистичког савеза Србије. Уочи саме трке биће одржане и трке најмлађих на улицама Мионице како би се млади анимирали и подстакли да се баве управо овим спортом.

Погледајте мапе 58. бициклистичке трке “Кроз Србију” по датумима одржавања:

08.06.2018. године (Мионица-Мионица)

09.06.2018. године (Бања Врујци-Пожаревац)

10.06.2018. године (Костолац-Београд)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име