Biciklistička trka “Kroz Srbiju” simbolično će krenuti iz Mionice, odakle je Vojvoda Mišić poveo vojsku u Kolubarsku bitku

0
910

Zvaničan start 58. biciklističke trke “Kroz Srbiju” je iz Mionice 8. juna kada će se voziti tri kruga u ukupnoj dužini od 159 kilometara. Sledećeg dana, startuje se iz Banje Vrujci kada ekipe čeka ruta preko Topole sve do Požarevca u dužini od 157 kilometara. A sam finiš je u Beogradu 10. juna.
Do sada su prijavljene 24 ekipe iz 18 evropskih zemalja koje će voziti tri etape u ukupnoj dužini od 450 kilometara.

– Samim tim što se 58. međunarodna biciklistička trka “Kroz Srbiju” održava u godini jubileja, 100 godina od kraja Prvog svetskog rata staza je uglavnom koncipirana tako da obeležimo sva mesta odakle je krenulo oslobađanje Srbije- istakao je Branko Banović predsednik Biciklističkog saveza Srbije, napomenuvši da upravo zato trka kreće iz Mionice, odakle je vojvoda Živojin Mišić sa vojskom krenuo u Kolubarsku bitku.

Mionički kraj ima odličan reljef, prelepe predele i turističke potencijale pogodne za razvoj biciklizma koji će ovim događajem doći do izražaja. Cilj nadležnih u opštini je da ovo mesto postane varoš biciklizma.

Mionica

Povodom trke, predsednik opštine Mionica Boban Janković izjavio je: „Mionica ima čast da bude početna tačka najstarije biciklističke trke na Balkanu. U susret biciklističkoj trci „Kroz Srbiju“ koja predstavlja jedan od najmasovnijih sportskih događaja u Srbiji, svakodnevno se pripremamo kako bi bili što bolji domaćin i predstavili svoje potencijale u najboljem svetlu.“

Janković je istakao da je ovo odlična prilika da se ovaj sport afirmiše među mioničkom decom:
-Nizom akcija koje će trajati u naredna dva meseca u vrtićima i osnovnim školama na teritoriji naše opštine promovisaćemo ovaj sport kroz brojne radionice uz podršku Biciklističkog saveza Srbije. Uoči same trke biće održane i trke najmlađih na ulicama Mionice kako bi se mladi animirali i podstakli da se bave upravo ovim sportom.

Pogledajte mape 58. biciklističke trke “Kroz Srbiju” po datumima održavanja:

08.06.2018. godine (Mionica-Mionica)

09.06.2018. godine (Banja Vrujci-Požarevac)

10.06.2018. godine (Kostolac-Beograd)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime