Obavezno ih konzumirajte ovih dana: Ovih 6 biljaka štite vaša pluća i disajne puteve

0
818

Hrana ima isceliteljske moći u to budite sigurni i svoje telo ćete izlečiti i zaštititi od infekcija samo ako se budete pravilno hranili. Ove biljke vam mogu pomoći u tome:

Žalfija-Čaj od ove biljke ublažava tegobe disajnih puteva i pluća. Ona poseduje materije i jedinjenja koja inhaliraju i pročišćuju disajne puteve i sinuse. Obavezno se inhalirajte ovim čajem ako imate problema sa sinusima.

6 biljaka štite vaša pluća

Origano- Ne koristite se samo kao začin jelima i pici već je ova biljka od vitalnog značaja za vaš imuni sistem jer je puna vitamina i hranjivih sastojaka. Ima pozitivan efekat za respiratorni trakt i nazalne disajne puteve. Ulje origana je jako dobar je u lečenju streptokoki.

Eukaliptus-Uglavnom se upotrebljava da ublaži iritaciju grla i učvrsti dobro funkcionisanje disajnih puteva . Upravo zbog toga je neophodan sastojak kod većine lekova protiv kašlja.

6 biljaka štite vaša pluća

Divizma- Verovatno nikada niste čuli za ovu biljku ali i  cvet i list ove biljke imaju medicinsku vrednost i koriste se u pravljenju ekstrakta koji ojačava pluća, i čisti sluz iz ovog organa. Za jednu šoljicu čaja potrebna je jedna kafena kašičica osušene biljke.

Širokolisna bokvica- List ove biljke koristi se godinama unazad da oporavi grudni koš i ublaži kašalj. Pogodna je protiv, kašlja, prehlade i iritacije pluća. Bokvica pomaže i protiv suvog kašlja.

6 biljaka štite vaša pluća

Pepermint- Pepermint sadrži mentol, koji opušta respiratorni trakt i mišiće i pomaže pri lakšem disanju. Mnogi melemi sadrže ulje peperminta sa svim svojim blagotvornim, dodatnim jedinjenjima.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime