Nakon kišovitih dana, ponovo nam je tu sunce – i nikad više komaraca! Svako pokušava na svoj način da ih se reši, ali to najčešće uključuje hemikalije koje su štetne i za ljude. Zato vam predstavljamo najprirodniji mogući način da se rešite najomraženijih gostiju u svakom domu!

Sve što treba da uradite jeste da – zasadite biljku!

Naime, komarci beže od domova i bašti u kojima cvetaju određene biljke, pa ćete konačno moći da bacite sve hemikalije i uživate u domu ili bašti bez komaraca, ali i u prelepom mirisu!

Pročitajte i  Bolja od ruske i mimoze! Ova salata postaće kraljica svih slavskih trpeza

Lavanda

Prijatan miris lavande komarcima je veoma iritantan i doživljavaju ga kao preteći, pa od njega beže. Osim toga, godiće vam i lavandina antiseptička i antigljivična dejstva! Možete da je zasadite u bašti, ili da je držite u sakisji blizu prozora, kako bi odbila komarce. Za još bolju zaštitu od ujeda komaraca, otkinite list lavande i istrljajte po izloženoj koži.

Pročitajte i  POČINjU VUČJI DANI, NAJOPASNIJE VREME U GODINI: Da vas ne bi snašlo zlo ispoštujte ove običaje

Kadifa

Cvet koji uspeva gotovo svuda sadrži tiofene, jedinjenja koja odbijaju insekte. Kadifa je sjajna ako želite da jednom zauvek sprečite komarce, različite bube i stenice.

Geranijum

Ova prelepa dekorativna biljka takođe tera nekoliko vrsta insekata.

Ruzmarin

Jak miris ruzmarina držaće podaleko komarce, kupusne sovice i mušice. Efektan je u domu, ali još bolji efekat ima kada ga zapalite napolju.

Pročitajte i  Običaji na Mitrovdan: Ako želite da ispoštujete tradiciju ovo OBAVEZNO morate uraditi na dan Svetog Dimitrija

Bosiljak

Ova biljka nije samo dobar začin, već i prirodan način da oterate neželjene goste! Zbog jakog mirisa koji ispušta iz listova, komarci mu se radije ne približavaju. Jedna studija je čak pokazala da je bosiljak otrovan za komarce.

Stil.kurir.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime