Председник општине Бобан Јанковић: Волонтери Мионице су наши хероји, њима није тешко да устану у 4 ујутру

0
393
Бобан Јанковић, председник општине Мионица и командант Штаба за ванредне ситуације

Општина Мионица се храбро и организовно бори против корона вируса. Од самог почетка ванредног стања, Штаб за кризне ситуације и Центар за волонтере непрекидно раде како би заштитили своје Мионичане и помогли им у снабдевању и несметаном обављању пољопривредних радова.

“У општини Мионица до данас је код 7 особа потврђено присуство вируса корона, што значи да је тај број само у последњих 7 дана увећан за 5. И зато апелујем на све грађане, да без преке потребе не излазе из својих домова, да поштују мере Владе Републике Србије јер ће само на тај начин сачувати животе”, изјавио је председник општине Мионица и командант Штаба за ванредне ситуације Бобан Јанковић.

“Волонтери Мионице су наши хероји. Они су свакодневно на услузи свим грађанима наше општине, а посебно лицима старијим од 65 година. Њима није тешко да устану у 4 сата ујутру и да пруже помоћ онима којима је она најпотребнија”, истиче Јанковић.

Pročitajte i  Мионица место са срцем и душом: Истражите све лепоте овог посебног места

“Настојимо да живот на селу у актуелној ситуацији тече несметано. Општина Мионица је обезбедила да сви пољопривредни произвођачи безбедно обрађују своје површине и логистику да своје производе пласирају на тржиште”, додаје Јанковић

Милутин Миловановић координатор Центра за волонтере општине Мионица рекао је:

“Наш центар формиран је одмах по увођењу ванредног стања на територији Републике Србије. Имамо бесплатну линију 0800 50 50 55 на коју се грађани могу јавити да би добили било какву информацију или поднели захтев за помоћ у виду доношења лекова, намирница, заштитних маски и подизања пензија. Наш центар броји 34 волонтера који су стално ангажовани и имамо 40 волонтера који по потреби долазе како бисмо покрили целу територију наше општине. Нашим грађанима је највише била потребна помоћ при куповини намирница, подизању лекова и пензија. Желим да се захвалим команданту Штаба и председнику општине Бобану Јанковићу који нам пружа максималну подршку и који нам је омогућио да помогнемо нашим Мионичанима.”

Pročitajte i  Хвала за хуманост: Општина Мионица уручила захвалнице храбрим волонтерима
Милутин Миловановић, координатор Центра за волонтере општине Мионица

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име