Predsednik opštine Boban Janković: Volonteri Mionice su naši heroji, njima nije teško da ustanu u 4 ujutru

0
1006
Boban Janković, predsednik opštine Mionica i komandant Štaba za vanredne situacije

Opština Mionica se hrabro i organizovno bori protiv korona virusa. Od samog početka vanrednog stanja, Štab za krizne situacije i Centar za volontere neprekidno rade kako bi zaštitili svoje Mioničane i pomogli im u snabdevanju i nesmetanom obavljanju poljoprivrednih radova.

“U opštini Mionica do danas je kod 7 osoba potvrđeno prisustvo virusa korona, što znači da je taj broj samo u poslednjih 7 dana uvećan za 5. I zato apelujem na sve građane, da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova, da poštuju mere Vlade Republike Srbije jer će samo na taj način sačuvati živote”, izjavio je predsednik opštine Mionica i komandant Štaba za vanredne situacije Boban Janković.

“Volonteri Mionice su naši heroji. Oni su svakodnevno na usluzi svim građanima naše opštine, a posebno licima starijim od 65 godina. Njima nije teško da ustanu u 4 sata ujutru i da pruže pomoć onima kojima je ona najpotrebnija”, ističe Janković.

“Nastojimo da život na selu u aktuelnoj situaciji teče nesmetano. Opština Mionica je obezbedila da svi poljoprivredni proizvođači bezbedno obrađuju svoje površine i logistiku da svoje proizvode plasiraju na tržište”, dodaje Janković

Milutin Milovanović koordinator Centra za volontere opštine Mionica rekao je:

“Naš centar formiran je odmah po uvođenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije. Imamo besplatnu liniju 0800 50 50 55 na koju se građani mogu javiti da bi dobili bilo kakvu informaciju ili podneli zahtev za pomoć u vidu donošenja lekova, namirnica, zaštitnih maski i podizanja penzija. Naš centar broji 34 volontera koji su stalno angažovani i imamo 40 volontera koji po potrebi dolaze kako bismo pokrili celu teritoriju naše opštine. Našim građanima je najviše bila potrebna pomoć pri kupovini namirnica, podizanju lekova i penzija. Želim da se zahvalim komandantu Štaba i predsedniku opštine Bobanu Jankoviću koji nam pruža maksimalnu podršku i koji nam je omogućio da pomognemo našim Mioničanima.”

Milutin Milovanović, koordinator Centra za volontere opštine Mionica

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime