KONAČNO IH JE BOG POGLEDAO: Žena iz Šapca rodila ćerku u 51. godini

0
776

Svetlana i Bogdan Lukić iz Šapca su na početku šeste decenije života i konačno su postali roditelji.
Devojčica Jana, teška 3,6 kilogramarodila se u šabačkoj Opštoj bolnici.
Lekarski tim, koji je vodio porođaj istakao je da ovaj slučaj treba da bude motiv svim ženama da se odluče na rađanje, jer su Srbiji potrebne bebe.

beba šapčanka

Svetlana i Bogdan, srećni roditelji, dugo su iščekivali ovaj trenutak. Nakon, velike i duge borbe, 12. jula je konačno na svet došla njihova prva ćerkica Jana.

Srećna majka, koja je u januaru napunila 51. godinu kaže da će taj trenutak zauvek pamtiti.

Pročitajte i  Crna sudbina Milevinog i Albertovog genijalnog sina: Najmlađi Ajnštajn teško je bolovao - život mu je bio samo tama

Evo nšta je rekla nakon porođaja!

„Osećaj ne može da se opiše. Svu prazninu koju sam imala u duši, ona je popunila. Ne znam šta da kažem. Kao Bog kad vam nešto pokloni. Rođena je na praznik, to je poklon od Boga. Sve brige i teškoće koje sam imala dok sam se borila da je donesem na svet, nestale su kada su mi je lekari spustili u naručje.“

Bogdanu su emocije pomešane. Sve vreme se nadao i molio da postane otac i ta želja mu se konačno ispunila.

Pročitajte i  Bogojavljenska noć, priča od koje će vam zastati knedla u grlu: "Bože, da mi majka ozdravi" molio se dečak otvorenom nebu

„Kada se rodila, plakao sam kao što sada plačem od sreće. Drago mi je što sam postao otac. Sad ćemo se nas dvoje, u poznim godinama okrenuti njoj. Dobili smo je kasno. Pogledao je i nas Bog“, kaže Bogdan Lukić.

šapčani

Veliku zahvalnost duguju lekarskom timu šabačke Opšte bolnice, koji su i pored komplikacija i rizika, trudnoću doveli do srećnog kraja. Biološki potpomognuta trudnoća sa tri začeta ploda, zahtevala je dodatni nadzor.

„Žene su danas obuzete karijerom, pa se sve kasnije odlučuju za majčinstvo. Ipak, medicina je napredovala, pa dosta moze da se uradi na tom planu. Ja se nadam da će ovaj primer motivisati i ostale žene da rađaju. Nama trebaju bebe. Bebe su i dalje u modi, ja se nadam“, kaže dr Dragan Milošević, načelnik Službe ginekologije i akušerstva.
Ova slika iz šabačkog porodilišta nada je za sve žene koje nisu uspele da postanu majke u godinama koje su optimalne za rađanje. Biloški sat sporije kuca i na strani je novog života.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime