Molitva “Bogorodice Djevo” jedino će imati efekta ako je izgovorite na sledeći način

0
10848

Zli duhovi mogu da uzmu oblik Anđela ili nekog drugog Svetitelja, čak i samog Isusa Hrista, ali ne mogu da nose Krst ili se preobraze u lik Presvete Bogorodice, a ovom molitvom koju treba da praktikujete svaki dan što više puta možete kako biste oterali svako zlo od vas.

Evo kako treba je pravilno izgovarate!

Molitva

Molitvu treba vršiti stojeći smerno pred ikonom, ili krstom i otpočinjati krsnim znakom . Kad god se krstimo treba to činiti ne kako bilo, nego pažljivo i pravilno. Složivši ujedno palac desne ruke sa dva prsta do njega, ostala dva prsta treba priljubiti uz dlan . Onda ruku sa tako složenim prstima podići do čela uz reči: U ime Oca ; zatim ruku spustiti na grudi i reći: I Sina ; pa je onda podići na desno rame i prenoseći na levo izgovoriti: I Svetoga Duha ; pa ruke prekrstiti na grudima (desnu preko leve), i reći: Amin . Onda otpočeti molitve.

Pročitajte i  Pesma pomalo zaboravljene srpske pesnikinje u kojoj se svaka dama potajno pronalazi

Bivaće da nam se pri molitvi javljaju razne misli, dovodeći um do rasejanosti. Sveti Oci savetuju da se um vezuje za reči molitve, govoreći ih tiho, koliko da sebe čujemo. Ako li misli odlutaju, molitvu nastaviti od reči koje su ostale jasne u sećanju.

Molitva

Kao što svako dobro omogućava da se čini i drugo dobro, tako će i molitva, kao plodno drvo, doneti dobar rod ostalih vrlina onima koji je vrše sa pažnjom, čisto i iskreno.

Pročitajte i  Veliko priznanje uglednog američkog sajta! Srbija proglašena za najlepšu zemlju u Evropi!

Ljudi su dolazili Ocu Serafimu sa raznim i vrlo teškim problemima i on je pored kratkog molitvenog pravila svakom preporučivao čudotvornu molitvu Bogorodice Djevo, da svaki dan pažljivo pročita odjednom sto pedeset puta. Svako ko je po savetu Oca Serafima držao ovo pravilo ostao mu je zahvalan čitavog života.

Molitva

Po smrti Svetog Serafima pronađena je u njegovoj keliji neobična sveska sa opisima čuda koja su se događala kao plod onim vernicima koji su držali poslušanje Bogorodici.

Pročitajte i  Košmarni snovi koje smo svi bar jednom imali: Evo šta znači kada sanjate ovih 10 situacija

Molitva “Bogorodice Djevo”:

Bogorodice Djevo,
raduj se Blagodatna Marijo,
Gospod je s Tobom:
blagoslovena si Ti među ženama,
i blagosloven je Plod utrobe Tvoje,
jer si rodila Spasitelja duša naših.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime