Молитва “Богородице Дјево” једино ће имати ефекта ако је изговорите на следећи начин

0
14818

Зли духови могу да узму облик Анђела или неког другог Светитеља, чак и самог Исуса Христа, али не могу да носе Крст или се преобразе у лик Пресвете Богородице, а овом молитвом коју треба да практикујете сваки дан што више пута можете како бисте отерали свако зло од вас.

Ево како треба је правилно изговарате!

Молитва

Молитву треба вршити стојећи смерно пред иконом, или крстом и отпочињати крсним знаком . Кад год се крстимо треба то чинити не како било, него пажљиво и правилно. Сложивши уједно палац десне руке са два прста до њега, остала два прста треба приљубити уз длан . Онда руку са тако сложеним прстима подићи до чела уз речи: У име Оца ; затим руку спустити на груди и рећи: И Сина ; па је онда подићи на десно раме и преносећи на лево изговорити: И Светога Духа ; па руке прекрстити на грудима (десну преко леве), и рећи: Амин . Онда отпочети молитве.

Pročitajte i  СПЦ обележава Праведног Јова - Причу о њему СВАКИ ПРАВОСЛАВАЦ мора да ЗНА

Биваће да нам се при молитви јављају разне мисли, доводећи ум до расејаности. Свети Оци саветују да се ум везује за речи молитве, говорећи их тихо, колико да себе чујемо. Ако ли мисли одлутају, молитву наставити од речи које су остале јасне у сећању.

Молитва

Као што свако добро омогућава да се чини и друго добро, тако ће и молитва, као плодно дрво, донети добар род осталих врлина онима који је врше са пажњом, чисто и искрено.

Pročitajte i  Има само 11.000 становника, а изнедрио је чак ДВА ОСКАРОВЦА и много ФАНТАСТИЧНИХ глумаца - Ево о ком граду је реч

Људи су долазили Оцу Серафиму са разним и врло тешким проблемима и он је поред кратког молитвеног правила сваком препоручивао чудотворну молитву Богородице Дјево, да сваки дан пажљиво прочита одједном сто педесет пута. Свако ко је по савету Оца Серафима држао ово правило остао му је захвалан читавог живота.

Молитва

По смрти Светог Серафима пронађена је у његовој келији необична свеска са описима чуда која су се догађала као плод оним верницима који су држали послушање Богородици.

Pročitajte i  Помолимо се за здравље и срећу молитвом Светом Василију Острошком

Молитва “Богородице Дјево”:

Богородице Дјево,
радуј се Благодатна Маријо,
Господ је с Тобом:
благословена си Ти међу женама,
и благословен је Плод утробе Твоје,
јер си родила Спаситеља душа наших.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име