Bolje nego iz bakine kuhinje: Tradicionalni recept za pogačice sa čvarcima (RECEPT/VIDEO)

0
1248
Foto: Jutjub/printskrin/Iggy the cook

Sastojci:

250-300 gr čvaraka
100 ml mleka
1 jaje
180 ml jogurta
500 gr brašna
kašika masti
20 gr kvasca
kašičicu soli
1 žumance + kašika mleka

Priprema: Umestite glatko testo od brašna, rastvorenog kvasca u mleku, jajeta, jogurta,kašike masti, kašičice soli.

Ostavite 45 min da odmori. Usitnite čvarke i podelite na 4 dela. Premesite testo i razvucite na 40 X 40 cm. Stvite prvi deo čvaraka. Preklopite polovine.

Pročitajte i  GDE SE KRIJE ZAKOPANO SRPSKO BLAGO: Legende o zakopanom blagu popa Martina

Stavite drugi deo čvaraka, preklopite polovine orizontalno. Ostavite testo 15 minuta. Razvucite testo na 40 x 40 cm. i ponovite postupak kao prvi put. Ostavite testo 15 minuta. Razvucite testo na 30 x 30 cm i malim kalupom 4-5 cm širine, vadite pogačice. Stavite u pleh obloćen papirom, premažite jednim žumancetom i kašikom mleka. Stavite u rernu na 200 C, oko 20 minuta.

Pročitajte i  13 činjenica o krastavcu koje niste znali: Ne koristi se samo za jelo

Izvor: Iggy the cook

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime