Боље него из бакине кухиње: Традиционални рецепт за погачице са чварцима (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

0
495
Фото: Јутјуб/принтскрин/Iggy the cook

Састојци:

250-300 гр чварака
100 мл млека
1 јаје
180 мл јогурта
500 гр брашна
кашика масти
20 гр квасца
кашичицу соли
1 жуманце + кашика млека

Припрема: Уместите глатко тесто од брашна, раствореног квасца у млеку, јајета, јогурта,кашике масти, кашичице соли.

Оставите 45 мин да одмори. Уситните чварке и поделите на 4 дела. Премесите тесто и развуците на 40 X 40 цм. Ствите први део чварака. Преклопите половине.

Pročitajte i  Духовски понедељак: Црвено слово у календару и дан погодан за НОВЕ ПОЧЕТКЕ, али ОВУ СТВАР НИКАКО не узимајте у руке!

Ставите други део чварака, преклопите половине оризонтално. Оставите тесто 15 минута. Развуците тесто на 40 x 40 цм. и поновите поступак као први пут. Оставите тесто 15 минута. Развуците тесто на 30 x 30 цм и малим калупом 4-5 цм ширине, вадите погачице. Ставите у плех облоћен папиром, премажите једним жуманцетом и кашиком млека. Ставите у рерну на 200 Ц, око 20 минута.

Pročitajte i  Једина српска прашума: Место где стабла умиру природном смрћу, а сваком човеку потребна је дозвола како би крочио на њено тло!

Извор: Iggy the cook

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име