Боље него из бакине кухиње: Традиционални рецепт за погачице са чварцима (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Састојци:

250-300 гр чварака
100 мл млека
1 јаје
180 мл јогурта
500 гр брашна
кашика масти
20 гр квасца
кашичицу соли
1 жуманце + кашика млека

Припрема: Уместите глатко тесто од брашна, раствореног квасца у млеку, јајета, јогурта,кашике масти, кашичице соли.

Оставите 45 мин да одмори. Уситните чварке и поделите на 4 дела. Премесите тесто и развуците на 40 X 40 цм. Ствите први део чварака. Преклопите половине.

Pročitajte i  Да ли верујете у „знакове на путу“? Која су то знамења која су поштовали наши стари: шта је лош а шта добар знак?

Ставите други део чварака, преклопите половине оризонтално. Оставите тесто 15 минута. Развуците тесто на 40 x 40 цм. и поновите поступак као први пут. Оставите тесто 15 минута. Развуците тесто на 30 x 30 цм и малим калупом 4-5 цм ширине, вадите погачице. Ставите у плех облоћен папиром, премажите једним жуманцетом и кашиком млека. Ставите у рерну на 200 Ц, око 20 минута.

Pročitajte i  Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута

Извор: Iggy the cook

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...