Saturday, April 26, 2025
NaslovnaNaslovnaKao nekada: Bosanska kvrguša, odličan ručak po receptu iskusnih domaćica

Kao nekada: Bosanska kvrguša, odličan ručak po receptu iskusnih domaćica

Potrebno vam je:

  • 1 kilogram piletine (batak, karabatak, belo meso)
  • 1 kašika začina koji koristite
  • 7 kašika ulja
  • 6 jaja
  • 150 g oštrog brašna
  • Pola kašičice soli
  • 500-600 ml mleka

Priprema:

  1. Pileće meso odvojite od kosti i isecite na na manje komade. Začinite ga začinom koji inače koristite pri spremanju jela (Začin C, Vegeta, Kulinat…).

2. Propržite meso na 3 kašike zagrejanog ulja oko tri minuta.

3. Umutite jaja i pomešajte ih sa brašnom, soli i mlekom i ostavite smesu da odstoji 10 minuta.

4. U vatrostalnu posudu uli pleh stavite preostalo ulje i zagrejte ga. Na toplo ulje stavite trećinu smese od jaja i brašna. Preko toga rasporedite piletinu i po njoj prelijte preostalu smesu.

5. Pecite u rerni zagrejanoj na 210 stepeni 20 do 30 minuta.

6. Kada je kvrguša gotova, ohladite je i prelijte kajmakom ili pavlakom ukoliko želite. Poslužite je uz salatu.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments