Као некада: Босанска квргуша, одличан ручак по рецепту искусних домаћица

Потребно вам је:

  • 1 килограм пилетине (батак, карабатак, бело месо)
  • 1 кашика зачина који користите
  • 7 кашика уља
  • 6 jaja
  • 150 г оштрог брашна
  • Пола кашичице соли
  • 500-600 мл млека

Припрема:

  1. Пилеће месо одвојите од кости и исеците на на мање комаде. Зачините га зачином који иначе користите при спремању јела (Зачин Ц, Вегета, Кулинат…).

2. Пропржите месо на 3 кашике загрејаног уља око три минута.

3. Умутите јаја и помешајте их са брашном, соли и млеком и оставите смесу да одстоји 10 минута.

4. У ватросталну посуду ули плех ставите преостало уље и загрејте га. На топло уље ставите трећину смесе од јаја и брашна. Преко тога распоредите пилетину и по њој прелијте преосталу смесу.

5. Пеците у рерни загрејаној на 210 степени 20 до 30 минута.

6. Када је квргуша готова, охладите је и прелијте кајмаком или павлаком уколико желите. Послужите је уз салату.

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...