Potrebno vam je:
- 1 kilogram piletine (batak, karabatak, belo meso)
- 1 kašika začina koji koristite
- 7 kašika ulja
- 6 jaja
- 150 g oštrog brašna
- Pola kašičice soli
- 500-600 ml mleka
Priprema:
- Pileće meso odvojite od kosti i isecite na na manje komade. Začinite ga začinom koji inače koristite pri spremanju jela (Začin C, Vegeta, Kulinat…).
2. Propržite meso na 3 kašike zagrejanog ulja oko tri minuta.
3. Umutite jaja i pomešajte ih sa brašnom, soli i mlekom i ostavite smesu da odstoji 10 minuta.
4. U vatrostalnu posudu uli pleh stavite preostalo ulje i zagrejte ga. Na toplo ulje stavite trećinu smese od jaja i brašna. Preko toga rasporedite piletinu i po njoj prelijte preostalu smesu.
5. Pecite u rerni zagrejanoj na 210 stepeni 20 do 30 minuta.
6. Kada je kvrguša gotova, ohladite je i prelijte kajmakom ili pavlakom ukoliko želite. Poslužite je uz salatu.