НАЈВЕЋА ЖЕЉА ОСТАЛА ЈОЈ ЈЕ НЕИСПУЊЕНА: Бранка Веселиновић преминула је у 105. години, а њена љубавна прича је као из БАЈКЕ

0
511
Фото: Јутјуб/принтскрин/Ало

Прослављена глумица Бранка Веселиновић умрла је у 105. години, а била је најстарија глумица на свету.

Била је у срећном вишедеценијском браку са глумцем и преводиоцем Младеном Млађом Веселиновићем . Венчали су се 30. септембра 1948. године. Са њим је основала Фонд Бранке и Млађе Веселиновић за помоћ деци. Kако нису имали деце, целог живота помагали су најмлађима.

“Захваљујући Мири Ступици започела сам љубав са Млађом. Припремали смо представу у којој смо Млађа и ја играли љубавни пар. Он је играо Бепу Рибара, а ја Урсулу Пуленту. Пробали смо у драмској сали на месту где је некада била црква, данас је ту Бајлонијева пијаца. На пробама Мира Ступица приметила је како се Млађа и ја уверљиво грлимо”, причала је она и додала:

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

“Питала га је да ли има девојку, он је рекао да нема. Знала је да сам ја била без момка. Онда је рекла: “Било би много лепо да ви будете пар и приватно, не само на сцени”. Тада смо се сви смејали, али месец по месец и ми смо почели да се волимо, љубимо, а венчали смо се 1948. у септембру. Има таквих бракова да су се људи заљубили у позоришту”, открила је Бранка у једном интервјуу.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

И поред велике љубави, Бранка и Млађа нису имали деце. Али, то никада није обесхрабрило глумицу, већ је читав живот посветила добротворним организацијама и нашироко је поклањала љубав управо деци.

“Здрави смо били обоје, ишли смо на прегледе. Покојни доктор Тасовац давних годинама нам је рекао да је то тако и да неки партнери не могу да имају децу. Рекао је: “Да сте са другима у браку, имали бисте и ви и Бранка”. А онда смо му ми рекли да се волимо, а он је поручио: “Волите се, али деце нећете имати”, рекла је Бранка за Пулсонлине једном приликом.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Она је за најмлађе често правила лутке, писала песме, а последњих година и кувала је за сиромашну децу.

“Волела сам да имам децу. Лечила сам се. С Млађом и са мном било је све у реду, а на развод због тога нисам помишљала. Професор Тасовац ми је рекао да у другом браку партнери могу да добију децу, а на ту опаску одговорила сам: “Ми се волимо.”

Извор: Блиц

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име