Општина Мионица је бројним поклонима обрадовала своје основце и средњошколце

0
818

Општина Мионица је ове године припремила разноврсне поклоне за своје основце и средњошколце.

Основци и средњошколци, који живе на територији општине Мионица, моћи ће  за време летњег распуста бесплатно да се купају и уживају у базенима СПЦ „Лепеница“. Карта за улазак у базен је ђачка књижица коју ће ђаци показивати на улазу сваки пут када дођу на купање.

Друга активност коју општина спроводи је бесплатна подела уџбеника за све мионичке прваке. На предлог председника општине Мионица, Бобана Јанковића, општина ће и ове године, као што је то учинила и прошле, набавити бесплатне комплете уџбеника за све своје ђаке прваке.

– Први пут прошле године донели смо одлуку да свим мионичким првацима обезбедимо бесплатне уџбенике, што се показало као добра пракса јер је набавка књига велика финансијска ставка за родитеље. Прваци ће комплете књига  добити првог дана школске године чиме ћемо им на најлепши начин честитати полазак у школу и пожелети пуно успеха у будућемо образовању. – поручио је Јанковић.

На територији општине Мионица, ове године ће у школске клупе први пут сести укупно 119 првака. Општина Мионица ће обезбедити укупно 104 комплета уџебеника, док ће 15 комплета обезбедити Министарство просвете науке и технолошког развоја за све прваке који су треће дете у породици или социјално угрожена категорија.

Најбољи ђаци основних и средњих мионичких школа ће традиционално и ове године добити од општине наградно путовање за постигнуте успехе у школи.

Од септембра, наставља се акција општине која се односи на бесплатан превоз ученика до школе.

Општина Мионица овим и многим другим активностима успешно спроводи пројекат унапређења услова образовања основаца и средњошколаца.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име