Opština Mionica je brojnim poklonima obradovala svoje osnovce i srednjoškolce

0
584

Opština Mionica je ove godine pripremila raznovrsne poklone za svoje osnovce i srednjoškolce.

Osnovci i srednjoškolci, koji žive na teritoriji opštine Mionica, moći će  za vreme letnjeg raspusta besplatno da se kupaju i uživaju u bazenima SPC „Lepenica“. Karta za ulazak u bazen je đačka knjižica koju će đaci pokazivati na ulazu svaki put kada dođu na kupanje.

Druga aktivnost koju opština sprovodi je besplatna podela udžbenika za sve mioničke prvake. Na predlog predsednika opštine Mionica, Bobana Jankovića, opština će i ove godine, kao što je to učinila i prošle, nabaviti besplatne komplete udžbenika za sve svoje đake prvake.

– Prvi put prošle godine doneli smo odluku da svim mioničkim prvacima obezbedimo besplatne udžbenike, što se pokazalo kao dobra praksa jer je nabavka knjiga velika finansijska stavka za roditelje. Prvaci će komplete knjiga  dobiti prvog dana školske godine čime ćemo im na najlepši način čestitati polazak u školu i poželeti puno uspeha u budućemo obrazovanju. – poručio je Janković.

Na teritoriji opštine Mionica, ove godine će u školske klupe prvi put sesti ukupno 119 prvaka. Opština Mionica će obezbediti ukupno 104 kompleta udžebenika, dok će 15 kompleta obezbediti Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja za sve prvake koji su treće dete u porodici ili socijalno ugrožena kategorija.

Najbolji đaci osnovnih i srednjih mioničkih škola će tradicionalno i ove godine dobiti od opštine nagradno putovanje za postignute uspehe u školi.

Od septembra, nastavlja se akcija opštine koja se odnosi na besplatan prevoz učenika do škole.

Opština Mionica ovim i mnogim drugim aktivnostima uspešno sprovodi projekat unapređenja uslova obrazovanja osnovaca i srednjoškolaca.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime