Брза кафанска погача: Мекана и укусна, готова за 20 минута

Потребни састојци:

20 г квасца
1  чаша од јогурта топле воде
1 кашичица соли
1 кашичица шећера
2 кашике уља
око 300-310 г брашна

Припрема:

1. Од свих наведених састојака умесите мекано и лепо тесто. Одмах га пребаците на радну површину, обликујте лопту рукама и онда је спљоштите правећи погачу, длановима притискајте нежно док не добијете жељену дебљину. Требало би да буде танка, али не превише, у току печења ће још да нарасте.

Pročitajte i  Посна пита са тиквицама и шампињонима: Обрадујте своје тело здравим оброком

Пребаците је на папир у тепсију и још мало длановима развуците до обода тепсије.

Избоцкајте је виљушком, направите неку шару по жељи.

2. Одмах затим укључите рерну на 250 степени, чим се загреје, значи после неких 15 минута ставите погачу да се пече.

Чим се мало запече смањите температуру на 180 и допеците је до краја. Укупно време печења је 15-највише 20 минута.

Pročitajte i  5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Када буде готова, извадите је из тепсије, попрскајте је водом, увијте у чисту крпу  оставите да се мало охлади.

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...