Brza kafanska pogača: Mekana i ukusna, gotova za 20 minuta

0
1823

Potrebni sastojci:

20 g kvasca
1  čaša od jogurta tople vode
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
2 kašike ulja
oko 300-310 g brašna

Priprema:

1. Od svih navedenih sastojaka umesite mekano i lepo testo. Odmah ga prebacite na radnu površinu, oblikujte loptu rukama i onda je spljoštite praveći pogaču, dlanovima pritiskajte nežno dok ne dobijete željenu debljinu. Trebalo bi da bude tanka, ali ne previše, u toku pečenja će još da naraste.

Pročitajte i  Kako su naši stari birali mesto za građenje kuće: Pažljivo su pratili povoljne i nepovoljne znake

Prebacite je na papir u tepsiju i još malo dlanovima razvucite do oboda tepsije.

Izbockajte je viljuškom, napravite neku šaru po želji.

2. Odmah zatim uključite rernu na 250 stepeni, čim se zagreje, znači posle nekih 15 minuta stavite pogaču da se peče.

Čim se malo zapeče smanjite temperaturu na 180 i dopecite je do kraja. Ukupno vreme pečenja je 15-najviše 20 minuta.

Pročitajte i  15 mudrih citata Branislava Nušića o braku: Brak je privremeno poravnanje dveju parničnih strana

Kada bude gotova, izvadite je iz tepsije, poprskajte je vodom, uvijte u čistu krpu  ostavite da se malo ohladi.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime