Обрадујте своју породицу нечим слатким: Брзи колач од чоколаде и кокоса који се не пече

Потребни састојци:

300г било којег млевеног кекса
200г црне чоколаде
100мл млека

Фил:
500мл млека
80г пшеничног гриза
100г шећера
200г кокоса

Глазура:
100мл слатке павлаке
100г црне чоколаде

Поступак:

Самељите или је изрендајте ситно 200г чоколаде и помешајте са 300г млевеног кекса. Додајте 100мл млека и добро промешајте рукама. У тепсију величине 30×22 ставите папир за печење и расподелите подједнако смесу.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Фил правите тако што у 500мл млека додате 100г шећера и 80г пшеничног гриза и затим умутите жицом. Прокувајте на шпорету уз повремено мешање, а чим се млеко толико загреје да кључа, смањите на средњу јачину и мешајте непрекидно док се не згусне и док гриз не буде готов. У куван врућ гриз додајте 200г кокоса и све сједините. Врућ фил нанесите на кекс, поравнајте и оставите на собној температури са охлади а после можете и у фрижидер.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Глазуру правите тако што у шерпицу ставите 100мл слатке павлаке  и 100г изломљене црне чоколаде. Загрејте на шпорету и чим чоколада почне да се топи искључите шпорет, добро промешајте и у врућу глазуру додајте 40г путера и мешајте док се не истопи.

Прелијте глазуру преко охлађеног колача и поравнајте. Ставите колач опет у фрижидер док се чоколада не стегне.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Пријатно!

 

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...