Искористите сезону јагода на прави начин и направите сластан колач за тили час!
За бисквит: 4 јаја, 4 кашике смеђег шећера, 1 ванилин шећер, 4 кашике брашна, 1 кашика густина, 2 кашике какаа, 100 мл уља, прстохват соли.
За фил: 300 мл слатке павлаке, 1 шлагфикс, 300-350 г свежих јагода, пар капи ароме јагоде
За глазуру: 150 мл слатке павлаке, 100 г тамне чоколаде.
Припрема: Најпре укључите рерну на 180 степени. Затим припремите бисквит тако што ћете измиксати жуманца са шећером и ванил шећером, додати и умиксати уље, па на два пута додати просејану смесу од брашна, густина и какаа. Беланца измиксати у чврст снег са мало соли и лагано шпатулом умешати у насталу густу и лепљиву смесу од жуманаца и какаа (најпре умешати две кашике беланаца да се смесе сједине, а потом умешати и остатак беланаца).
Тепсију (30 x 20 cm) обложите папиром за печење и равномерно разлијте смесу. Пеците 20 минута, проверите чачкалицом да ли је бисквит печен. Када буде готов извадите га из плеха и оставите да се охлади. У међувремену направите фил.
Слатку павлаку измиксати са шлагфиксом, додати арому и сецкане јагоде, још мало измиксати и распоредити преко охлађеног бисквита, којег сте након хлађења вратили у плех. Ставите га у фрижидер док припремате глазуру..
Слатку павлаку ставити на лагану ватру, па пре него што закува додати комадиће чоколаде. Макните с ватре, причекајте пар минута да се чоколада растопи, а потом измешајте да се растопи до краја. Прелијте преко колача и оставите у фрижидеру да се стегне пре служења.
Исеците на коцке и по жељи, на врх сваког парчета ставите по једну јагоду.