Брзи ситни колачи без јаја: Да уштедите и време и новац

0
5551

Експресне куглице

150 грама кокосовог брашна
100 грама млевених ораха
4 штангле чоколаде
мало рума
300 грама кекса
300 грама шећера у праху
1 шоља млека

Добро измешајте кокосово брашно и орахе, иситњен кекс, шећер, рум и у млеку растопљену чоколаду. Од добијене масе правите куглице и ставите их у папирне корпице.

ситни колачи

Чоколадни колач са јогуртом

2 чаше од 2 dl јогурта
2 чаше брашна
1 чаша уља
2 чаше шећера
2 кашике какаоа
1 кашичица соде бикарбоне

прелив

1 dl млека
100 g чоколаде
5 кашика шећера
1 коцкица маргарина

Све састојке за колач измешати, сипати у подмазану и брашном посуту тепсију и пећи на 180 степени око 20-25 минута. Проверити чачкалицом да ли је кора печена. За прелив, све састојке истопити на тихој ватри и топлим преливом прелити топао колач. Сачекати да се охлади па оставити у фрижидер најмање два сата пре служења. Исећи на коцке и сервирати.

Pročitajte i  Спас за стомачне проблеме - Ако ОВАКО конзумирате јабуку тегобе ће нестати као руком однешене

Желе штанглице

250 грама бутера
250 грама шећера у праху
250 грама млевеног кекса
250 грама желе бомбона
250 грама сувог грожђа натопљеног у руму

Све ове састојке добро сједините, направите плочу и оставите на хладно место до употребе. Потом сеците на ситне штанглице.

Куглице од јабука

300 грама шећера
400 грама јабука
100 грама млевених ораха
1 лимун

Pročitajte i  Поново у изолацију? За дан удвостручен број заражених - Ево шта кажу стручњаци

Скувати сируп од 300 грама шећера и мало воде. У то додати 400 грама ренданих јабука и кувати док не буду мекане. Куване јабуке скинути са ватре, додати стругану кору лимуна и 100 грама самлевених ораха. Све сјединити и оставити да се хлади. Када се маса охлади правити куглице и ваљати их у самлевене орахе.

Pročitajte i  Веровања на Марковдан: И спавалице и радохоличари требало би да обрате пажњу на следеће...

ситни колачи

Бајадере

400 грама шећера
150 грама млевених ораха
150 грама млевеног кекса
7 ђтангли чоколаде
1 маргарин

400 грама шећера и 8 кашика воде ставите да се отопи и у то додајте 150 грама млевених ораха, 150 грама млевеног кекса и 1 умућен маргарин. Масу поделите на два дела – у један ставите 3 штангле растопљене чоколаде. Масу према жељи обликовати и преко ставити други бели део. Бајадеру прелити глазуром од 4 штангле чоколаде.

Опанак

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име