Будите добар гост на слави: Како се правилно иде на славу

0
20939
Фото: Јутјуб/принтскрин

Када дође време слава, већина људи се пита шта понети домаћину као поклон и који су обичаји везани за славу.

Гост традиционално, на славу носи кафу, шећер у коцки и алкохолно пиће. Наравно, ово може да се прилагоди данашњем времену али битно је да се не претерује, на славу не треба носити поклоне, посебно не скупе.

На славу се иде у пристојном оделу, без ичега нападног на себи.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Ако вам је домаћин рекао у које време да дођете, настојте да будете тачни. Ако не можете да дођете на време, обавезно се јавите домаћину и реците му да вас не чека јер он има дужност да послужи остале госте и да поломи славски колач.

Када дођете, честитајте славу са “Срећна слава” и то редом домаћину, домаћици и деци. Можете додати још нешто али се трудите да не будете преопширни.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Поздравите остале госте, ако је мањи скуп рукујте се са сваким посебно, ако је већи нека то може буде групни поздрав.

Будите весели, духовити, држите се позитивних тема и које чашице алкохола, али контролисано. Није у реду ни да гост пије само воду цело вече, јер то може да увреди домаћина. Не започињите тешке теме о теорији завере, дневној политици или црној хроници.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Када дође време да идете, поздравите остале госте, домаћину и домаћици се захвалите на гостопримству. На вратима можете кратко да попричате али имајте на уму остатак гостију чека.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име