Због рецепта за слатко-слано-љуту печену бундеву у рерни заборавићете на кромпир

0
1193

Осим што је укусна, бундева је врло здрава и хранљива. Да би се испекла у рерни није потребно много мудрости. Рецепт је једноставан и захтева врло мало времена.

Укус слано-слатке печене бундеве одређују зачини. Свакако, најлепша је ако имате шпорет на дрва, али ништа мање сласна неће бити ни у електричној рерни.

Комбинујући различите зачине можете направити слатку, слану или љуту печену бундеву. Маслиново уље, бели лук у праху, ђумбир, љуте папричице одлично се слажу уз слаткасти укус бундеве, а у слаткој варијанти најбољи партнери су јој цимет, јаворов сируп и рум.

Pročitajte i  Пијте и мршавите! Довољно је само 5 дана - Чај од першуна чува здравље и витку линију

Потребно:

половина бундеве
маслиново уље
зачини

Очишћену бундеву пресечену на тање кришке мало попрскајте маслиновим уљем и пеците у рерни док не омекша. Битно је да је добро очистите и посушите убрусима. На сваку кришку ставите зачине које сте одабрали.

За слану варијанту сами можете припремити мешавину од белог лука у праху, мало ђумбира, слатке паприке и соли коју је довољно само посути по спољашњој страни нарезане и науљене бундеве.

Pročitajte i  Ужичка комплет лепиња: Јединствен СПЕЦИЈАЛИТЕТ који се брзо и лако спрема!

За љуту варијанту комадиће можете уваљати у маслиново уље, со, бибер, рузмарин, жалфију, мајчину душицу, али и љуту паприку. Одличног је укуса и са млевеним кумином или у комбинацији коријандера, дивље мирођије и чилија.

Ипак, многи највише воле слатку варијанту. Најлепша је са мало уља, путера, цимета, смеђег шећера. Верзија са циметом и медом диван је премаз за комаде бундеве, а ви можете је прелити и јаворовим сирупом. Занимљива верзија је и да исецкане орахе помешате са медом, па убаците преко бундеве 15 минута пред крај печења.

Pročitajte i  Рецепт за сок од кајсије: Права витаминска бомба и идеално освежење за вреле дане

У кришкама бундева се, смештена у тепсију, пече на 200 степени 45 минута до сат времена.

Пријатно!

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име