Bundevara sa cimetom: Recept za posnu slatku pitu koju morate probati

Za pitu bundevaru potrebno vam je:

800 gr tankih kora za pitu,
1 kg bundeve,
vanilin šećer po želji,
cimet po ukusu,
3 kašike ulja,
šećer,
šećer u prahu.

Priprema:

Prodinstajte očišćenu i izrendanu bundevu sa tri kašike ulja i šećerom na umerenoj temperaturi. Poređajte po tri kore na radnoj površini i svaku poprskajte mešavinom ulja i vode. Zatim ih odozgo nafilujte filom od bundeve, pospite cimetom po želji, urolajte i poređajte u nauljan pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta, dok pita ne poprimi zlatkastu boju. Kada pita bude gotova i malo prohlađena, pospite je šećerom u prahi, isecite na parčiće i poslužite.

Pročitajte i  Iskoristite jedinstvenu priliku: Zakupite lokal na beogradskim pijacama!
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->