Чачански кох са јабукама: Старинска посластица Гребића коју ћете обожавати

Као многи градови и села у Србији и Чачак се одликује аутентичним старинским јелима, које углавном за мало новца и са минимум састојака можете да приремите у вашем дому. Многа старинска јела нажалост су заборављена, а ми ћемо овог пута од заборава да отргнемо изванредну чачанску посластицу која ће вас одушевити укусом и лакоћом припреме.

koh sa jabukama

Припрема се на следећи начин:

Јабуке опрати, огулити и исећи на коцкице. Кратко их прокувати па их ставити на дно плеха у коме ће се пећи кох. Умутити 7 жуманаца, 10 кашика шећера, додати 6 кашика брашна. Ову смесу скувати са 1 литром млека уз мешање. Прелити ову смесу преко јабука.

koh sa jabukama

Izvor: srbijuvolimo.rs

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...