ČALABRCA: Recept za seljački obrok koji ćete obožavati

0
636

Čalabrca se sprema u roku od dva minuta i idealan je kad hoćete da zavarate glad do sledećeg pravog obroka.

Da li ste nekada čuli za izraz “čalabrcnuti”?

čalabrca

Ne zna se gde je ova reč nastala i kako, ali dobro znamo šta označava – pojesti nešto na brzinu.

Budući da nemamo uvek vremena da postavimo trpezu i sednemo za sto kao ljudi da ručamo, mudri ljudi izmislili su jelo pod nazivom čalabrca, koje se sprema u roku od dva minuta i idealno je da se zavara glad do sledećeg pravog obroka.
Evo šta vam je sve potrebno:

Pročitajte i  Tradicionalni recept za pinđur: Lepši od ajvara. Najukusnija zimnica od paradajza i paprike

Sastojci: 300-400 g kora za pitu (dobro osušene), 1 kašika masti ili ulja, 1 l vode1 čaša mleka, 1-2 kašike kajamaka, so po ukusu.

sir čalabrca

Priprema: Vodu stavite da proključa, pa joj dodajte mast i malo soli. Kore za pitu rukama izlomite na krupne komade, stavite u dublju posudu, najbolje zemljanu, pa prelijte proključalom vodom. Kuvajte oko 5 minuta, pa dodajte mleko i kajmak.

Pročitajte i  Sočna i osvežavajuća baklava sa višnjama: Slatkiš koji obara sa nogu

Vaša čalabrca je spremna!

Stil

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime