ČALABRCA: Recept za seljački obrok koji ćete obožavati

Čalabrca se sprema u roku od dva minuta i idealan je kad hoćete da zavarate glad do sledećeg pravog obroka.

Da li ste nekada čuli za izraz “čalabrcnuti”?

čalabrca

Ne zna se gde je ova reč nastala i kako, ali dobro znamo šta označava – pojesti nešto na brzinu.

Budući da nemamo uvek vremena da postavimo trpezu i sednemo za sto kao ljudi da ručamo, mudri ljudi izmislili su jelo pod nazivom čalabrca, koje se sprema u roku od dva minuta i idealno je da se zavara glad do sledećeg pravog obroka.
Evo šta vam je sve potrebno:

Sastojci: 300-400 g kora za pitu (dobro osušene), 1 kašika masti ili ulja, 1 l vode1 čaša mleka, 1-2 kašike kajamaka, so po ukusu.

sir čalabrca

Priprema: Vodu stavite da proključa, pa joj dodajte mast i malo soli. Kore za pitu rukama izlomite na krupne komade, stavite u dublju posudu, najbolje zemljanu, pa prelijte proključalom vodom. Kuvajte oko 5 minuta, pa dodajte mleko i kajmak.

Vaša čalabrca je spremna!

Stil

Zemunska pijaca: Novi izgled, stari duh

Posle modernizacije pijaca „Palilula“, „Stari Merkator“, „Borča“ i „Beogradski...

Zakupite tezgu: Beogradske pijace objavile oglas za izdavanje u zakup pijačne opreme

Ovom prilikom obaveštavamo zainteresovana lica da je danas, 22....