Кров над главом за 200 деце: CarGo и Манастир Хиландар изградили дечји Камп пријатељства

0
307
Смештај за децу у Сијаринској бањи, Фото: CarGo Technologies

Дечји камп пријатељства у Сијаринској бањи, општина Медвеђа, званично је отворен. Средства у вредности од 125 хиљада евра за изградњу шест објеката обезбедило је удружење грађана CarGo а под покровитељством манастира Хиландар.

Председник Удружења CarGo, Александар Вучић, присуствовао је освештавању Кампа и рекао да шест објеката може очекивати своје станаре већ на зиму, чиме ће 200 деце добити кров над главом у најхладнијим данима.

“Поносни смо на то што је CarGo саставни део мисије ширења хуманости манастира Хиландар. Камп није само смештајни капацитет за наше најмађе. Он је и симбол ојачања темеља наше сарадње, али и мисије у будућности – пружања хуманитарне помоћи онима којима је најпотребнија. Желео бих посебно да се захвалим свим члановима Удружења. Било је изазовних ситуација услед пандемије корона вируса и без свакога од чланова никада не бисмо успели“, рекао је председник Удружења грађана ЦарГо Александар Вучић.

Смештај за најмлађе, средства обезбедио CarGo под покровитељством манастира Хиландар, Фото: CarGo Technologies

CarGo већ на пролеће следеће године планира нову фазу помоћи. Наиме, заједничка сарадња са Манастиром Хиландар се наставља и неколико породица из угрожених подручја ће коначно добити кров над главом.

„Пријатељство између CarGo и Манастира Хиландар почело је још пре две године, када смо подржали акцију у којој је 400 деце слабијег материјалног статуса из региона први пут боравило у Београду. Данас, након освештавања овог простора, 200 најмлађих ће стварати неке лепше успомене на своје детињство, управо на овом месту. Пресрећан сам јер смо успели да поручимо тој деци да смо ту за њих и да заслужују безбрижно детињство као и свако дете, без обзира где живи“, додао је Вучић.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име