CarGo dodelio nagradu za studiju o isplativosti: Studenti dokazali da se električni automobili najviše isplate

0
45
Direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić sa sudentima Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu

Kompanija CarGo Technologies uručila je vaučer za kupovinu tehničke opreme najboljoj ekipi studenata koja je izradila Studiju o isplativosti britanskog MG ZS električnog automobila.

Vuk Guberinić, direktor kompanije CarGo, zahvalio se svim studentima na učestvovanju u izazovu i obećao da će ovakih inicijativa za mlade nade tek biti.

„Nismo očekivali pobedu, ali smo jako srećni zbog nje jer smo se stvarno potrudili. Pokušali smo da primenimo znanje sa fakulteta, ali i da damo naš pečat. Bilo je jako zanimljivo, i stvarno smo se zabavili rešavajući izazov koji je dala kompanija CarGo. Nije bilo lako, ali, pošto smo studenti četvrte godine Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, snašli smo se. Voleli bi da u budućnosti bude još ovakvih inicijativa, jer je stvarno dobra prilika i za učenje i za druženje i za sticanje iskustva. U ime tima, želela bih da se zahvalim kompaniji CarGo na nagradi i prilici“, rekla je Minja Parabucki za medijski portal EV Srbija.

Pročitajte i  Вукова реформа: Ево како бисмо данас говорили да није било његове реформе ћирилићног писма, граматике и речника

U saradnji sa organizatorom čitavog događaja, kompanijom NinaMedia, čak 40 studenata priijavilo se za ovaj izazov.

Minja Parabucki, Milica Prugić, Marko Vidaković, Nemanja Petrović i Ana Jovanović koristili su uporednu analizu, kako bi došli do podatka kompletne potrošnje dva tipa automobila – cene utrošenog plina nasuprot potrošnji struje i trošku kompletnog održavanja za oba vozila.

Pročitajte i  Да ли сте знали да је Џејмс Бонд ДОРЋОЛАЦ? Имао је ЦЕЛУ ЗГРАДУ у познатом насељу, а његово обележје 007 има ПОСЕБНУ везу са Земуном!

Rezultat koji su dobili najtačnije pokazuje da je nakon četiri godine eksploatacija MG ZS EV vozila, investicija u njega opravdana i isplativija.

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име