Цариградске обланде: Посластица са празничне трпезе многих домова на северу Србије

Потребно је:

6 беланаца
15 супених кашика шећера
сок од пола лимуна
6 супених кашика врелог меда
100 грама сецканих ораха
3 обланде

Припрема:

цариградске обланде

Беланца мутити миксером, по могућности у емајлираној посуди, и полако додавати, кашику по кашику, шећер. Након тога постепено долити лимунов сок. Након овога садржај из посуде преместити на већи суд са водом, који смо у међувремену ставили на шпорет. Вода треба благо да кључа, а беланца сада треба полако ручном мутилицом кувати на пари уз постепено додавање врућег меда.

На самом крају полако додавати сецкане орахе, благо промешати, оставити да се мало прохлади и тако топло премазати преко рељефног дела обланди, дакле, у два слоја и трећом обландом поклопити.

Притиснути читаву површину обланди нечим (али да не буде сувише тешко, да не истисне фил) да би се фил залепио за обланде. Можемо их тако оставити преко ноћи. Обланде сечемо на коцке или ромбове.

Агромедија

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...