Рецепт за слатку чесницу: Божићни колач са орасима и медом за здравље и срећу укућана

Од давнина је обичај да се на сам дан Божића меси чесница. По обичају домаћица устаје прва и прави традиционални хлеб у који ставља парицу или дукат.

Хлеб укућани деле међу собом, а ономе коме западне новац предвиђа се берићетна година.

Чесница се у великом делу Србије прави у облику погаче, док је у Војводини обичај мало другачији.

Pročitajte i  Јована се враћа на ТВ екране: Cрпска Грејс Кели биће аутор и водитељ нове емисије

Војвођанске домаћице праве слатку чесницу. Иако је традиција са парицом или дукатом иста, чесница у Војводини прави се од ораха и меда, а поступак је сличан оном који се изводи приликом прављења баклаве.

Домаћице слатку чесницу премазују медом, а један од најбољих рецепата за божићни колач можете погледати у видеу испод.

Pročitajte i  Није "ПОП" него "свештеник" или "отац": Постоји велики разлог због ког је погрешно ословљавати га овим именом

Извор: Опанак

Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута

Посне макароне са туњевином - направите лако ово брзо,...

“Ноћ укуса” на пијаци “Палилула”: Добар провод уз дегустацију и музику

ЈКП „Београдске пијаце“  у петак, 29. марта организује пету...