Četiri načina da savijete kiflice: Originalni trikovi za savršeno testo!

0
1640

Prvi način:

Od testa napravite jednake loptice, najbolje je da ih izmerite na vagici.
Svaku lopticu razvucite oklagijom u oblik zaobljenog trougla, tako da jedan vrh bude oštriji.

Dlanovima lagano umotajte krajeve dugačkih strana, okrenite trougao naopačke, stavite nadev na kratku stranu i umotajte kiflicu, tako što oštri vrh ostavljate odozdo, kako se ne bi otvorio tokom pečenja.

Pročitajte i  Zimnica za 10! OVAKO kiseljenje kornišona USPEVA BAŠ svakoj domaćici

Kiflice će nakon pečenja imati zaobljen oblik i savršeni ukus.

Drugi način:

Razvijte okruglu koru od testa i nožem za picu nasecite krug na 8 ili više delova. Broj trouglova zavisi od toga koliko želite da su vam velike kiflice.
Svaki trougao umotajte, a pre toga stavite nadev na kraću stranu trougla. Kada su trouglovi duži će biti bolje, jer će kiflica biti uvijena bolje i nema opasnosti da nadev isteče tokom pečenja.

Pročitajte i  I Srbija ima svojih 7 čuda: Upoznajte najvelelepnija zdanja našeg graditeljstva

Treći način:

Napravite jednake loptice od testa i da svaku razvijete u trougao.
Stavite nadev, slatki ili slani, i onda oštri vrh nasečete na 3 mesta nožem, a kiflicu umotate. Kada je umotate, prorezi koje ste napravili ostaće odozgo i kiflice će imati veoma interesantan izgled.

Četvrti način:

Formirajte zaobljen trougao, ali se polovina bez nadeva pritiska rolerom za testo koji pravi rešetku. Kada se nakon toga kiflica umota, ona ima oblik rešetke.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime