Четири начина да савијете кифлице: Оригинални трикови за савршено тесто!

0
1519

Први начин:

Од теста направите једнаке лоптице, најбоље је да их измерите на вагици.
Сваку лоптицу развуците оклагијом у облик заобљеног троугла, тако да један врх буде оштрији.

Длановима лагано умотајте крајеве дугачких страна, окрените троугао наопачке, ставите надев на кратку страну и умотајте кифлицу, тако што оштри врх остављате одоздо, како се не би отворио током печења.

Pročitajte i  Савршен оброк од старог хлеба: Брзо и лако, а укус фантастичан

Kифлице ће након печења имати заобљен облик и савршени укус.

Други начин:

Развијте округлу кору од теста и ножем за пицу насеците круг на 8 или више делова. Број троуглова зависи од тога колико желите да су вам велике кифлице.
Сваки троугао умотајте, а пре тога ставите надев на краћу страну троугла. Kада су троуглови дужи ће бити боље, јер ће кифлица бити увијена боље и нема опасности да надев истече током печења.

Pročitajte i  Ваздушасте и мекане: Рецепт за најлепше кифлице са сиром (ВИДЕО)

Трећи начин:

Направите једнаке лоптице од теста и да сваку развијете у троугао.
Ставите надев, слатки или слани, и онда оштри врх насечете на 3 места ножем, а кифлицу умотате. Kада је умотате, прорези које сте направили остаће одозго и кифлице ће имати веома интересантан изглед.

Четврти начин:

Формирајте заобљен троугао, али се половина без надева притиска ролером за тесто који прави решетку. Kада се након тога кифлица умота, она има облик решетке.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име