1.Краставац садржи дневну дозу већине витамина и минерала потребних људском оргнизму, као што су Б1, Б2, Б3, Б5, Б6, витамин Ц, фолну киселину, калцијум, гвозђе, магнезијум, фосфор, цинк, калијум (потасу).

2.Када осетите умор у подневним часовима, уместо кафе, поједите један краставац – изврстан извор Б витамина и глицида, што ће вам обезбедити бржи опоравак током вишечасовног периода.

3.Замагљено огледало у купатилу обришите кришком краставца. Не само што ћете га очистити, него ћете тај простор освежити аромом сличном оној у неком СПА центру.

4. Да се избегне страшна главобоља или мамурлук, пре спавања поједите неколико кришки краставца. Пробудићете се свежи и одморни. Захваљујући витамину Б и електролитима, организму ће се повратити хранљиви састојци и успоставити равнотежа организма а, на тај начин избећи ће се болови.

Pročitajte i  Шта се дешава са душом 40 дана након смрти? Прва два дана обилази места која је волела, а трећи дан битно је да се МОЛИМО СНАЖНИЈЕ НЕГО ИКАД!

5. Пре одласка на плажу, места на телу где имате целулит, а важи и за остале боре, трљајте краставцем пар минута. Физио-хемијска супстанца краставца сакупља колаген и затвара га на површини коже па, на тај начин, визуелно умањује ефекат целулита.

6. Као брзи оброк, један краставац може вам “заварати” глад.

7. Ако краставцем истрљате ваше ципеле, изгланцаћете их, на известан начин, и постићи ћете високи сјај.

Pročitajte i  "Извињавам се, то није за мене" Исповест девојке из Шпаније која се доселила у Србију: Открила шта никако не може да разуме у нашој земљи

8. Шарке на вратима које шкрипе подмажите краставцем.

9. Под стресом сте! У посуду са кључалом водом убаците пресечен цео краставац. У контакту кључале воде и хемијских компоненти краставца, испарава опуштајућа арома која умањује стрес. Ово је препорука особама са стресним професијама, као и онима које се задесе у некој таквој ситуацији.

10. Да се елиминише неугодан дах из уста, на непце треба језиком притискати комад краставца око 30 секунди. Хемијска својства краставца елиминисаће бактерије које су узроцници тог неугодног мириса из уста.

Pročitajte i  Српска глумица са НАЈНЕОБИЧНИЈИМ ИМЕНОМ напустила земљу: Постала светски позната, а данас води школу

11. Краставац је одлично еколоско средство за чисћење инокс славина, док руке остају неоштећене.

12. Ако пишете мастилом, обележавате маркером или оловком у боји па направите грешку, да би је избрисали, трљајте је спољном страном краставца, као што би чинили гумицом.

13. Ако се око ваших биљки скупљају неки црвићи или друге напасти, неколико кришки краставца ставите у алуминијумску посуду па је оствите у близини биљке. Спој краставца и алуминијума ствара одбијајући мирис за инсекте и друге напасти али не смета људима.

Извор: Стил.Курир

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име