1.Krastavac sadrži dnevnu dozu većine vitamina i minerala potrebnih ljudskom orgnizmu, kao što su B1, B2, B3, B5, B6, vitamin C, folnu kiselinu, kalcijum, gvozđe, magnezijum, fosfor, cink, kalijum (potasu).

2.Kada osetite umor u podnevnim časovima, umesto kafe, pojedite jedan krastavac – izvrstan izvor B vitamina i glicida, što će vam obezbediti brži oporavak tokom višečasovnog perioda.

3.Zamagljeno ogledalo u kupatilu obrišite kriškom krastavca. Ne samo što ćete ga očistiti, nego ćete taj prostor osvežiti aromom sličnom onoj u nekom SPA centru.

4. Da se izbegne strašna glavobolja ili mamurluk, pre spavanja pojedite nekoliko kriški krastavca. Probudićete se sveži i odmorni. Zahvaljujući vitaminu B i elektrolitima, organizmu će se povratiti hranljivi sastojci i uspostaviti ravnoteža organizma a, na taj način izbeći će se bolovi.

Pročitajte i  Poslednjeg Romanova rodila je Srpkinja! Tragični život zaboravljene srpske princeze: ŽIVOT JOJ JE BIO SAMO TUGA

5. Pre odlaska na plažu, mesta na telu gde imate celulit, a važi i za ostale bore, trljajte krastavcem par minuta. Fizio-hemijska supstanca krastavca sakuplja kolagen i zatvara ga na površini kože pa, na taj način, vizuelno umanjuje efekat celulita.

6. Kao brzi obrok, jedan krastavac može vam “zavarati” glad.

7. Ako krastavcem istrljate vaše cipele, izglancaćete ih, na izvestan način, i postići ćete visoki sjaj.

Pročitajte i  Slavimo Svetog Pantelejmona: Mošti čudotvornog iscelitelja nalaze se u Srbiji, POMOĆ PRUŽA SVIMA U OVIM SITUACIJAMA! 

8. Šarke na vratima koje škripe podmažite krastavcem.

9. Pod stresom ste! U posudu sa ključalom vodom ubacite presečen ceo krastavac. U kontaktu ključale vode i hemijskih komponenti krastavca, isparava opuštajuća aroma koja umanjuje stres. Ovo je preporuka osobama sa stresnim profesijama, kao i onima koje se zadese u nekoj takvoj situaciji.

10. Da se eliminiše neugodan dah iz usta, na nepce treba jezikom pritiskati komad krastavca oko 30 sekundi. Hemijska svojstva krastavca eliminisaće bakterije koje su uzrocnici tog neugodnog mirisa iz usta.

Pročitajte i  Izvor lekovite vode kod crkve Svete Petke na Kalemegdanu: Vernici ovde hrle po isceljenje

11. Krastavac je odlično ekolosko sredstvo za čisćenje inoks slavina, dok ruke ostaju neoštećene.

12. Ako pišete mastilom, obeležavate markerom ili olovkom u boji pa napravite grešku, da bi je izbrisali, trljajte je spoljnom stranom krastavca, kao što bi činili gumicom.

13. Ako se oko vaših biljki skupljaju neki crvići ili druge napasti, nekoliko kriški krastavca stavite u aluminijumsku posudu pa je ostvite u blizini biljke. Spoj krastavca i aluminijuma stvara odbijajući miris za insekte i druge napasti ali ne smeta ljudima.

Izvor: Stil.Kurir

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime