Čokoladna torta od palačinki: Toliko kremasta da se TOPI u ustima

0
411
Foto: Jutjub/Natašine slastice

Sastojci:

400 grama brašna
10 kašika šećera
10 jaja + dva žumanca
Litar mleka
Suncokretovo ulje
Čokoladni namaz
Dve kisele pavlake
50 grama putera
Kakao prah

Priprema:

Brašno, pet kašika šećera, pet jaja i dva žumanca umutite sa mlekom. Od retkog dobijenog testa pravite i pecite na ulju veoma tanke palačinke.

Pročitajte i  Najjednostavniji recept za kiselu zimnicu: Turšija iz bureta pravi se lako, a o ukusima pričaće se cele zime

Odvojite žumanca preostalih jaja i penasto umutite sa ostatkom šećera. Dodajte puter i pavlaku, a potom i sneg od preostalih belanaca.

Palačinke ređajte i premazujte tankim slojem čokoladnog namaza. Kada ste potrošili sve palačinke, bogato ukrasite tortu kremom od jaja i držite u frižideru najmanje dva sata pre serviranja. Pospite kakao prahom i poslužite!

Pročitajte i  Prelivena pita koja se topi u ustima: Ovo je najbolji recept za jelo od gotovih kora

Prijatno!

Mondo.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime