Наређајте палачинку на палачинку и прелијте ЧОКОЛАДОМ: Добиђете најбољу посластицу која се топи у устима

Састојци:

400 грама брашна
10 кашика шећера
10 јаја + два жуманца
Литар млека
Сунцокретово уље
Чоколадни намаз
Две киселе павлаке
50 грама путера
Kакао прах

Припрема:

Брашно, пет кашика шећера, пет јаја и два жуманца умутите са млеком. Од ретког добијеног теста правите и пеците на уљу веома танке палачинке.

Pročitajte i  Да ли верујете у „знакове на путу“? Која су то знамења која су поштовали наши стари: шта је лош а шта добар знак?

Одвојите жуманца преосталих јаја и пенасто умутите са остатком шећера. Додајте путер и павлаку, а потом и снег од преосталих беланаца.

Палачинке ређајте и премазујте танким слојем чоколадног намаза. Kада сте потрошили све палачинке, богато украсите торту кремом од јаја и држите у фрижидеру најмање два сата пре сервирања. Поспите какао прахом и послужите!

Pročitajte i  Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Пријатно!

Мондо.рс

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...