Чоколадни колач који се топи у устима: Мекан и сочан од само три састојка, јешћете га сваког дана

Састојци:

175 грама тамне чоколаде
7 јаја
140 грама маслаца

  • Припрема:

    Намажите калуп за колач маслацем и обложите папиром за печење.
    Чоколаду исецкајте на коцкице и отопите на пари.
    Kада се чоколада растопи, умешајте на коцкице насецкан маслац
    Мешајте док се не растопи
    Одвојите жуманца од беланаца и у једној посуди пенасто умутите жуманца, лагано мешајте и додајте прохлађену смесу чоколаде и маслаца.
    У другој посуди умутите снег од беланаца и кашику по кашику додајте у претходно припремљену смесу нежно мешајући док смеса не постане хомогена.
    Смесу излијте у припремљени калуп и покријте фолијом.
    Kалуп ставите у већи и дубљу тепсију за печење и напуните врућом водом до пола калупа.
    Ставите у рерну загрејану на 150 Целзијусових и пеците 25 минута.
    Седина торте треба да буде мекана, а површина обложена хрскавом корицом. Испечен колач оставите да се охлади на собној температури.
    Поспите шећером у праху, исецкајте топлим ножем и послужите уз воће.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...