Састојци:
175 грама тамне чоколаде
7 јаја
140 грама маслаца
- Припрема:
Намажите калуп за колач маслацем и обложите папиром за печење.
Чоколаду исецкајте на коцкице и отопите на пари.
Kада се чоколада растопи, умешајте на коцкице насецкан маслац
Мешајте док се не растопи
Одвојите жуманца од беланаца и у једној посуди пенасто умутите жуманца, лагано мешајте и додајте прохлађену смесу чоколаде и маслаца.
У другој посуди умутите снег од беланаца и кашику по кашику додајте у претходно припремљену смесу нежно мешајући док смеса не постане хомогена.
Смесу излијте у припремљени калуп и покријте фолијом.
Kалуп ставите у већи и дубљу тепсију за печење и напуните врућом водом до пола калупа.
Ставите у рерну загрејану на 150 Целзијусових и пеците 25 минута.
Седина торте треба да буде мекана, а површина обложена хрскавом корицом. Испечен колач оставите да се охлади на собној температури.
Поспите шећером у праху, исецкајте топлим ножем и послужите уз воће.