ČORBAST PASULJ NA TURSKI NAČIN: Novi recept za omiljen ručak

0
558

Za čorbast pasulj Turci koriste “kuru fasulye” – “suvi” pasulj, kod nas poznat po imenu “beli pasulj”.

čorbast pasuljž

Sastojci: 400 gr pasulja, 200 gr mesa (piletine ili jagnjetine) 1-2 glavice crnog luka, 1 zelena paprika šilja (po želji), 2 kašike paradajz-pirea, ulje, so, biber, tucana paprika.

Priprema: Potopite pasulj preko noći. Kuvajte ga koliko je potrebno da omekša, ali da ne bude potpuno kuvan. Ostavite da vri na tihoj vatri dok ne pripremite druge sastojke, piše Lisa.rs.

Pročitajte i  Slana torta od pečenih paprika: Najbolje predjelo svih vremena i prava kalorična bomba

Luk očistite, naseckajte na kockice, prodinstajte ga kratko u tiganju i dodajte meso iseckano na kockice. Upržite na tišoj vatri dok ne uhvati koricu, pa dodajte paradajz-pire i sipajte u pasulj.

čorbast pasulj

Dodajte još vode po potrebi, kao i začine po ukusu. Možete posuti peršunom po želji, a servira se najčešće preko pilava. Kao salata se često služi turšija, a postoji običaj da se uz pasulj jede sirovi crni luk sa malo soli.

Pročitajte i  Brza i laka posna predjela: 8 izvrsnih recepata kojima će vaši gosti biti oduševljeni

Napomena: Čorbast pasulj na turski način – kuru fasulje – možete pripremiti i bez mesa. Takođe, možete koristiti i konzervirani pasulj – ocedite i operite ga pre upotrebe.

Stil

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime