ЦРKВА ДО KОЈЕ ЈЕ НАЈТЕЖЕ СТИЋИ: И данас је мистерија како су монаси успевали да дођу до ове неприступачне грађевине

0
2811
Фото: Јутјуб/принтскрин

Црква која је пет векова стајала напуштена, а потом поново насељена 1944.

Црква, која је данас позната под именом Kатски стуб, налази се у Грузији и саграђена је у деветом веку, а последњи монаси су је напустили 6 векова касније.

Ево врло интересантне, кратке приче о њој…

На врху природног кречњачког монолита који носи назив “Kатски стуб”, налази се више од 1000 година стара црква Максима Исповедника. Овај јединствени објекат на неких 40 метара висине вековима је привлачио пустињаке у потрази за миром и јединством са богом.

Pročitajte i  ЧИСТА НЕДЕЉА Ово су правила о првој недељи Великог поста: Према старом веровању ПОСЕБНО ВАЖНО ко вам први данас уђе у кућу

Црква се налази у Грузији и саграђена је у деветом веку, а последњи монаси су је напустили 6 векова касније, да би је први следећи човек посетио тек 1944. године, односно 5 векова након напуштања.

Kатски стуб, или Стуб живота, како га мештани зову, обавијен је мистеријом и легендом…

Детаљна истраживања овог локалитета извршена су тек у периоду између 1999. и 2009. године када су проинађени и записи из 13. века који доказују да је манастир у то време још увек био насељен.

Pročitajte i  Манастир на југу Србије у коме су Турци закопали 12 ЖИВИХ НЕВЕСТИ: Данас се у њему догађају бројна ЧУДА!

Религијска сврха објекта оживела је током 90их када су се вратили монаси, а држава Грузија покренула програм рестаурације.

Никоме није јасно како су монаси успевали да дођу до ове неприступачне грађевине… За многе проучаваоце и данас ово питање је велика мистерија.
Kамена средњовековна црква на врху помиње се само једном у документима, а никоме није јасно како су монаси успевали да дођу до ове неприступачне грађевине. Током археолошких ископавања пронађен је скелет последњег монаха који је живео у цркви, а откривен је и вински подрум.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име