Crni luk je moćan narodni lek: Izlečite prirodno glavobolju, kašalj, čireve na koži, upalu uva i druge tegobe i bolesti

0
2726

Luk je uvek bio sastavni deo naše ishrane bilo u jelima ili kao salata. U vreme kada nije bilo medikamenata, narod ga je koristio veoma uspešno i u zdravstvene svrhe.

Oblozi od luka

Iseckajte crni luk i koristite ga kao oblogu na upalnim mestima kada vas boli glava, imate otoke ili vas bole uši.

U slučaju visoke temperature, stavite obloge sa seckanim lukom na noge.

U slučaju krvarenja nosa, stavite obloge sa seckanim lukom na vrat.

Ako vas, ne daj Bože, ugrize divlja životinja, stavite obloge sa seckanim lukom na ranu.

Pročitajte i  Nakon brojnih skandala oko snimanja konačno izašao trejler za film i seriju "Košare": Ovaj DETALj svima je zapao za oko! (VIDEO)

Za čireve na koži ili potkožne čireve, izrendajte jedan luk i pomešajte ga sa malo maslinovog ulja i stavite na bolno mesto da odstoji sat-dva.

luk crni

Sok od crnog luka
Iseckajte sitno crni luk luk i iscedite iz njega sok.

Ako imate upalu pluća ili neku drugu plućnu bolest, pomešajte sok od luka sa 1 kašičicom meda i uzimajte 2 ili 3 puta dnevno.

Da biste sprečili opadanje kose i podstaknuli njen rast, masirajte glavu sokom od luka nekoliko puta dnevno.

Pročitajte i  Svetski dan turizma: U Srbiji u avgustu broj turista veći za 25 odsto

Jak i uporan kašalj izlečite sokom od luka razblaženim sa vodom. Ovako pripremljen lek možete koristiti i kada se borite sa parazitima u crevima.

Za kožne bolesti, ekceme i dermatitise, utrljajte sok od luka u kožu nekoliko puta dnevno.

Ako vam se želudac nadima, pijte sok od luka pomešan s rakijom u jednakoj razmeri.

Kuvani luk

Kod učestalog mokrenja i čira na želucu, iseckajte 1 glavicu crnog luka, pomešajte ga sa 2 dl vode i 1 kašičicom meda. Sve to kuvajte sa malo ruzmarina, 2dl ​​vina i 2dl vode i pijte po 1 kašičicu svakih sat vremena.

Pročitajte i  Ovako su nekada Crnogorci branili ćirilicu: Postupak ovih učitelja jedan je od najlepših i najpotresnijih primera čojstva i junaštva

Pečeni luk

63533_pečeni-luk
Pečeni crni luk delotvoran je kod mnogih tegoba

Ako imate rane i čireve, prvo operite bolne tačke i onda na njih stavite luk prethodno pečen na masti.

Ako imate problema sa zgrušavanjem krvi, svaki dan bi trebalo da pojedete jednu glavicu luka isprženu na maslinovom ulju i to u popodnevnim ili večernjim satima.

Kod upale ušiju, stavite na uvo oblogu s vrućim pečenim lukom i držite je tako neko vreme.
webtribune

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime